Un tânăr de 18 ani intra mascat în societăți comerciale din Brașov și fura banii din casele de marcat sub amenințarea unei arme

La data de de 29 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov au reținut pentru 24 de ore, un tânăr  în vârstă de 18 ani, din mun. Târgu Secuiesc, jud. Covasna  bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ”tâlhărie calificată” și ”tentativă la tâlhărie calificată”.

”Polițiștii au probat întreaga activitate infracțională a tânărului, în urma verificărilor rezultând că acesta ar fi pătruns în mai multe societăți comerciale cu sediul în municipiul Brașov, având fața acoperită, iar sub amenințarea unei arme, ar fi sustras suma totală de 2.800 lei din casele de marcat.

De asemenea, tânărul, având pe față o cagulă și cu un pistol de tip airsoft în mână, ar fi acostat din spate o femeie, în timp ce aceasta se deplasa pe trotuarul unei străzi din municipiului Brașov și i-ar fi solicitat bani, fără ca victima să dea curs solicitării.

La data de 29.01.2019 a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Brașov și un mandat de aducere, în urma căruia suspectul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Brașov, în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Arest și Reținere Preventivă  al  I.P.J. Brașov.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de ”tâlhărie calificată” și două infracțiuni de ”tentativă la tâlhărie calificată”, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor”, a spus subcomisarul Alina Ivan, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: