Un specialist în proiectare drumuri, poduri și căi ferate, fost cadru universitar, este noul director tehnic al Primăriei Brașov

În urma concursului organizat la sfârșitul anului trecut pentru funcția de director executiv al Direcției Tehnice, Marius Comănici a fost declarat admis și va ocupa funcția scoasă la concurs.

 

Directorul executiv al direcției tehnice are ca atribuții principale gestionarea activității de întreținere și reparații drumuri publice, întreținere zone verzi, curățenie și deszăpezire, iluminatul public și, nu în ultimul rând, investițiile realizate din bugetul local. În ceea ce privește gestionarea fondurilor publice, de exemplu, în 2020, bugetul de gospodărire a orașului a depășit 150 de milioane de lei, la care se adaugă capitolul de investiții.

,,În primul rând caut soluții pentru îmbunătățirea activității de întreținere a orașului, atât în ceea ce privește întreținerea străzilor, cât și a spațiilor verzi, a iluminatului public și a salubrității, pentru că de aceste activități depinde nivelul de trai al locuitorilor municipiului Brașov. Și nu în ultimul rând trebuie să găsim soluții, aici, în cadrul Direcției Tehnice, pentru îmbunătățirea infrastructurii, în sensul de a dezvolta orașul, în același scop, de a crește nivelul de trai al locuitorilor, dar și pentru a face orașul Brașov tot mai atractiv pentru investitori“, a enumerat Marius Comănici, noul director al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Brașov, câteva dintre prioritățile sale în activitatea pe care o va desfășura.

Marius Comănici este absolvent al Facultății de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, ca inginer căi ferate, drumuri și poduri, și a urmat mai multe cursuri postuniversitare și de perfecționare, inclusiv în Austria și Germania.

Din punct de vedere profesional, de la terminarea facultății a activat în domeniul proiectării de drumuri, poduri și căi ferate la diferite companii, publice și private, iar timp de 10 ani a fost cadru didactic universitar la Facultatea de Construcții a Universității Transilvania Brașov.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: