Un profesor din Făgăraș, printre câștigătorii concursului Digitaliada

#Digitaliada premiază creatorii de resurse educaționale. În cadrul fiecărei categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale a fost premiat câte un material pentru învățământul primar și unul pentru învățământul gimnazial.

#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul primar și gimnazial.

La categoria VIDEO, premiul pentru învățământ primar (clasele I – IV) a fost obtinut de Georgeta Mioara Banu, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu” Făgăraș, județul Brașov, cu materialul video Jocul de rol. Materialul video prezintă prin utilizarea unor aplicații gratuite, o poveste creată din desenele realizate de elevi de clasa a IV-a. Premiul este o cameră video cu accesorii, în valoare de aprox. 1.000 euro.

Câștigătorii concursului #Digitaliada, ediția a IV-a:

CATEGORIA APLICAȚII

Premiul pentru învățământ primar (clasele I – IV) – Alexandra Drăghici, antreprenor în educație digitală din Timișoara, cu platforma de învățare a limbii engleze Rapidul de Engleză. Platforma este structurată pe trei niveluri de învățare, cuprinde cinci secțiuni: vocabular, gramatică, exerciții interactive, explicații audio și, la final, un exercițiu tematic care sintetizează toate cunoștințele dobândite pe parcursul lecției. Premiul este un laptop performant, în valoare de aprox. 1.500 euro.

Premiul pentru învățământ gimnazial (clasele V – VIII) – Andrei Dumitrescu, din Târgu Jiu, student anul I la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București, cu site-ul Geo-Interactiva. Site-ul propune învățarea geografiei într-un mod interactiv prin utilizarea animațiilor, activităților și jocurilor, iar fiecare utilizator își poate auto-evalua cunoștințele sau poate învăța prin încercare și eroare. Premiul este un laptop performant, în valoare de aprox. 1.500 euro.

CATEGORIA CONȚINUT VIDEO

Premiul pentru învățământ primar (clasele I – IV) – Georgeta Mioara Banu, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu” Făgăraș, județul Brașov, cu materialul video Jocul de rol. Materialul video prezintă prin utilizarea unor aplicații gratuite, o poveste creată din desenele realizate de elevi de clasa a IV-a. Premiul este o cameră video cu accesorii, în valoare de aprox. 1.000 euro.

Premiul pentru învățământ gimnazial (clasele V – VIII) – Clement Tălin, preot catolic în satul Luizi-Călugăra, județul Bacău, cu materialul video Densitatea corpurilor. Materialul video oferă explicații despre fizică și legile fizicii – volum, masă, densitate, un tabel al densităților, și un exemplu pentru a arăta cum se comportă anumite substanțe cu densități diferite atunci când sunt puse împreună. Premiul este o cameră video cu accesorii, în valoare de aprox. 1.000 euro.

CATEGORIA PROIECTARE DIDACTICĂ

Premiul pentru învățământ primar (clasele I – IV) – Laura Mitrofan, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială nr. 3 Sita Buzăului, județul Covasna, pentru proiectul didactic Mate cu Pinocchio. Proiectul este prezentarea unei lecții pentru înțelegerea adunării numerelor naturale de la 0 la 20 cu trecere peste ordin, lecție ce se va desfășura în laboratorul de informatică. Premiul este un telefon smart cu accesorii video, în valoare de aprox. 800 euro.

Premiul pentru învățământ gimnazial (clasele V – VIII) – Elena Livia Florea, profesor de matematică la Școala Gimnazială Strâmtura, județul Maramureș, cu proiectul didactic Scăderea fracțiilor zecimale. Proiectul didactic descrie o lecție de predare a regulilor de adunare și scădere a fracțiilor zecimale, realizată cu instrumente web 2.0 și cu resurse educaționale deschise. Premiul este un telefon smart cu accesorii video, în valoare de aprox. 800 euro.

CATEGORIA ALTE MATERIALE EDUCAȚIONALE

Premiul pentru învățământ primar (clasele I – IV) – Alina Voinea, antreprenor digital și grafician din București, cu materialul educațional Istorie – Clasa a IV-a. Manual adaptat pentru copii cu CES. Manualul adaptat de istorie pentru clasa a IV-a simplifică conținuturile, pentru a fi accesibil pentru copiii cu dificultăți de învățare, folosește fonturi ușor de citit, de dimensiuni mari, cu diferențiere pe silabe, care facilitează lectura inclusiv pentru copiii cu diverse probleme de vedere, cu dislexie sau cei care încă citesc cu dificultate. Premiul este un hard disk drive extern, în valoare de aprox. 250 euro.

Premiul pentru învățământ gimnazial (clasele V – VIII) – Florin Viu, profesor de chimie – biologie la Școala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” Baia, județul Suceava, cu materialul Introducere în chimie – auxiliar didactic pentru clasa a VII-a. Materialul  tratează noțiuni ce facilitează înțelegerea și învățarea noțiunilor elementare de chimie și cuprinde lecții, experimente virtuale, exerciții și teste interactive pentru învățarea noțiunilor elementare de chimie de clasa a VII-a. Premiul este un hard disk drive extern, în valoare de aprox. 250 euro.

CATEGORIA POPULARITATE

Premiul pentru învățământ primar și gimnazial (clasele I – VIII) – Gabriela Anton, designer instrucțional din Galați, cu mini-narațiunea vizuală Cum identifici substantivul?. Materialul reprezintă o abordare contextualizată a unei proceduri simple și clare de recunoaștere a substantivelor și îl are ca sprijin pe maestrul Burunducel. Premiul este o tabletă cu accesoriu, în valoare de aprox. 500 euro.

CATEGORIA ELEVI 14 – 17 ani

Premiul pentru învățământ primar și gimnazial (clasele I – VIII) – Dragoș Matei, elev în clasa a VIII-a Școală Gimnazială nr. 1 Roata de Jos, județul Giurgiu, cu propunerea Site-ul elevilor Școlii Gimnaziale Roata de Jos, Giurgiu. Site-ul realizat de elevii Școlii Gimnaziale Roata de Jos  conține aplicații ce pot fi folosite în cadrul orelor de clasă la diferite materii, atât individual, cât și proiectate pe tabla interactivă.

Premiul este o tabletă cu accesoriu, în valoare de aprox. 500 euro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: