Un polițist și un pompier confirmați pozitiv cu noul COVID-19

Un subofițer ISU Brasov ce isi desfășoară activitatea la Detasamentului 2 de Pompieri Brasov, a fost confirmat cu Covid 19. ”Ca urmare s-au luat masuri pentru autoizolarea intregului echipaj din care acesta face parte, fiind încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul subunitatii amintite. În acest moment, nu sunt semnalate simptome la pompierii aflați în autoizolare la domiciliu și este în curs o anchetă epidemiologică. La nivelul Inspectoratului si subunitatilor subordonate s-au luat măsuri constante de dezinfectare a spațiilor si instruire a personalului propriu privitor la măsurile de protecție epidemiologice ce se impun. Totodată la nivelul ISU Brașov s-a dispus deschiderea unor puncte de lucru temporare pentru asigurarea distantarii sociale si protejarea personalului propriu”, a spus inspectorul sef al ISU Brasov – Lt.col. Marciu Lucian.

De asemenea, IPJ Brașov a comunicat presei că și la această instituție a fost confirmat pozitiv un polițist.

”Un polițist din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este confirmat pozitiv cu COVID-19.
Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, până în acest moment stabilindu-se ca 12 polițiști din cadrul acestei structuri să intre în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.
Activitatea Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov se desfășoară cu polițiști delegați de la alte formațiuni, pentru asigurarea pazei și supravegherii, împreună cu polițiști din cadrul CRAP Brașov.
În acest moment, nu sunt semnalate simptome la polițiștii aflați în izolare la domiciliu și nici la persoanele private de libertate și custodiate, care sunt monitorizate permanent, din punct de vedere medical.
Primirea persoanelor privative de libertate de pe raza de competență, care ar presupune custodierea în CRAP Brașov, se va realiza de către centrele de retinere si arestare preventiva din judetele limitrofe, in functie de dinamica dispunerii acestora de catre organele judiciare.
Sunt luate măsuri constante de dezinfectare a spațiilor din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
De asemenea s-au luat măsuri de protecție epidemiologică, atât
față de personalul implicat în activități, cât și față de persoanele private de libertate”, au spus reprezentanții IPJ Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: