Un parteneriat public-privat ar putea transforma Gara Brașov

Nu mai este nicio noutate pentru nimeni faptul că Gara Brașov, poarta de intrare în municipiu, a fost lăsată de izbeliște de ani buni. Se pot face lucruri frumoase, dar trebuie implicată în primul rând comunitatea, dar și agenții economici și autoritățile locale. Este nevoie de VIZIUNE, de un proiect ambițios, dar și de un parteneriat public-privat.

Tatian Diaconu, CEO NHOOD, consideră că modelul zonei comerciale Vialia Estacion de Vigo din Spania ar poate fi aplicat și la Brașov. Restaurante, magazine, zone pentru practicarea diverselor tipuri de sport, zone verzi de relaxare, toate fac parte din ingeniosul proiect realizat lângă gara din Vigo. Întreaga zonă a fost proiectată purtând amprenta elementelor care caracterizează orașul Vigo.

”Cand gara nu mai este doar un loc de tranzit si devine un loc al comunitatii…Cand gara nu mai este un obiectiv al unui minister dezinteresat si devine un proiect integrat al unui oras… Cand spiritul antreprenorial privat se coordoneaza in parteneriat cu administratia locala si regionala… Vigo in Spania, oras de 300.000 de locuitori ar putea fi Brasov, Timisoara sau Craiova in Romania… Cand…? Bravo echipei Nhood Spania si comunitatii din Vigo!” a scris Tatian Diaconu pe contul său de LinkedIn.

Iată proiectul din Vigo!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: