Un nou mod de a intra in politică: protestezi de cateva ori și ai biletul asigurat spre Parlament, CJ sau CL

Un nou mod de a intra în politică sau de a ocupa funcții publice a fost “patentat” de catre USR. Astfel, daca vrei sa ai un loc asigurat la Consiliul Local, Consiliul Judetean sau Parlamentul Romaniei, e simplu, te inscrii in USR, devii vocal si neaparat trebuie sa participi la cateva proteste in fata Primariei sau a Prefecturei, dupa caz. Asa s-a intamplat si la Brasov unde oamenii care au participat la cateva proteste chipurile pentru “mediu” sau “democratie”, au ajuns sa fie candidatii USR.

Ca au experienta sau nu, mai putin conteaza, important a fost sa aiba gura mare si sa intre in clinciuri cu primarul George Scripcaru sau alti lideri din administratia locala si judeteana. Bine, de neînțeles este cum de unii dintre ei erau mai toată ziua prin fața Primăriei sau a Prefecturii, semn că locul lor de muncă este foarte, foarte permisibil…bineînțeles, dacă există acest loc.Nu mulți brașoveni își permit să participe la ședințele de Consiliu Local sau la dezbateri cum au făcut-o unii din USR. Și nu e vorba despre dezinteres din partea cetățenilor, ci de faptul că nu pot pleca de la muncă…

Candidatii ajung chipurile pe liste dupa un “punctaj”, insa, ce s-a intamplat la Cluj si Bucuresti in ultimele zile arata ca cei care sustin ca organizeaza alegeri democratice, transparente, au probleme mai mari decat PSD sau PNL. De exemplu, este destul sa vii cu o gasca de membri in USR, sa iti faci prieteni si esti pe liste, chiar nu mai conteaza ideile sau proiectele tale.Interesant este ca USR nu promoveaza femeile la alegerile parlamentare. Două femei, si acestea pe locuri care nu au sanse. Deci, acesti domni cu democratia in mana au uitat ca si femeile au aceleasi drepturi ca barbatii?
Aveti o problema cu femeile de nu le promovati pentru Parlament?

One thought on “Un nou mod de a intra in politică: protestezi de cateva ori și ai biletul asigurat spre Parlament, CJ sau CL

  • 15 octombrie 2020 la 13:19
    Permalink

    stimate domn, in parte ai dreptate, dar eu am participat la mai toate, nu toate..protestele impotriva abuzurilor psd pe justiție, mediu, impotriva lui Băsescu când a fost cazul, împotriva primarului fost , de tristă amintire..Scripcă, si nu m-a propus nimeni pentru nici un post sa candidez. Da, diferența este că nu am intrat în USR, deși am vrut inițial, i-am votat,dar încep deja să mă dezamăgească, împrumută la greu metode pnl iste si psd,iste. Iar legat de promovarea femeilor, e absurd, până și psd, chiar dacă de fațadă ,uneori, au promovat doamnle în politică.

    nici nu mai știu pe 6 dec. sau când va fi pe cine să aleg/?!, poate pe mine, mă știu cinstit si implicat, dar nu poți face nimica în actualul context electoral, totul e făcut pt marile partide, și ca independent tb să ai un sprijin, mascat, tot de la partide. Asta e o neodemocrație, făcută pentru interese personale, afaceri, cumetrii si altele , românești în special.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: