Un medic de la Spitalul Militar Brașov a plecat în SUA să lupte împotriva COVID-19

Un medic de la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria”, din Braşov a plecat în misiune în SUA pentru a lupta cu pandemia de COVID-19.

Maiorul Mădălin Toader este medic specialist în medicina de urgenţă, în cadrul compartimentului primire urgenţe din Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria”, din Braşov. Absolvent al Institutului medico-militar, promoţia 2007, devine în acelaşi an rezident în specialitatea „medicină de familie”, din 2009 rezident în specialitatea „medicină de urgenţă”, iar din 2015 este specialist în specialitatea „medicină de urgenţă”.

Deţine certificat ca personal aeronavigant de însoțire pe elicopterul IAR-330 Puma LRM (MEDEVAC). Medic cu experienţă în misiunile de menţinere a păcii, a participat ca personal însoţire medico-sanitar pe elicopterul IAR-330 în cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene, precum şi medic în microstructura asigurare medicală ROL 1 şi evacuare aeriană în Mali.

Mădălin Toader este căsătorit şi are doi copii, de care este foarte mândru.

Maiorul Mădălin Toader face parte din echipa medicală românească, aflată în misiune în aceste zile pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, SUA, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.

Sursa: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: