Un ginecolog, noul manager de la Psihiatrie

Presedintele Adrian Vestea a rezolvat problema conducerii Spitalului Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brasov. A numit director interimar un medic ginecolog. Bineinteles, desi Consiliul Judetean trebuie sa plateasca si vreo 3000 de lei cheltuieli de judecata, din cauza ”balciului” de la concurs, Adrian Vestea nu a scos niciun cuvant despre asta, chiar daca e vorba de banii brasovenilor. Nici despre contractele derulate prin spitalele din Brasov nu a facut declaratii, desi institutiile statului incep sa fie interesate de subiect, mai ales ca sunt implicati politicieni.

Interesant este ca sunt probleme si la Spitalul de Boli Infectioase, tot la concurs. Bineinteles, si aici tot altii sunt de vina, oameni rai…Numai ca, aceste smecherii vor merge pana intr-un punct avand in vedere ca mai multe plangeri pe diverse paliere vor merge catre institutiile abilitate. Deja in Consiliul Judetean Brasov sunt 5 consilieri judeteni cercetati sau condamnati, unul fiind chiar vicepresedintele institutiei. Culmea este ca toti 5 sunt de la…PNL. Insa, presedintele Adrian Vestea nu prea pare interesat de acest aspect, fiind mai preocupat de imaginea proprie.

Oare nu ar fi mai bine sa lase instanta sa decida decat sa ofere el puncte de vedere despre un subiect transat de judecatori?

Prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, de luni, 18 martie 2019, dr. Nicușor-Florin Bîgiu va fi noul director interimar al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov. El va exercita prerogativele de conducere până la momentul desemnării unui câștigător în urma concursului organizat pentru ocuparea postului de manager la acest spital.

Președintele C.J. Brașov a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că dispoziția de revocare din funcția deținută interimar a doctorului Alexandru-Ioan Grigoriu și de numire a lui Nicușor-Florin Bîgiu la conducerea Spitalului de Psihiatrie și Neurologie a avut rațiuni obiective, întemeiate atât pe necesitatea asigurării unui climat normal în instituție, cât și pe concluziile raportului cu privire la activitatea managerială din Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, realizat de către membrii Consiliului de Administrație al spitalului, concluzii care îi sunt defavorabile fostului manager. Concret, medicului Alexandru-Ioan Grigoriu i se reproșează neducerea la îndeplinire a unor hotărâri adoptate de Consiliul Județean Brașov și de Consiliul de Administrație al spitalului, precum și împiedicarea exercitării dreptului la apărare, în condițiile în care fostul manager interimar este, simultan, și reclamant și reprezentant al pârâtului în două dosare aflate pe rolul Tribunalului Brașov. 

„Concursul pentru ocuparea postului de manager trebuie să se realizeze cu respectarea tuturor regulilor, atât din partea celor examinați, cât și din partea examinatorilor, într-un climat de echilibru, cu imparțialitate și fără să fie perturbată activitatea în unitatea medicală. Credem că aceste aspecte vor fi puse în practică din momentul în care interimatul la conducerea spitalului va fi asigurat de o persoană care nu este implicată în niciun fel în procesele aflate pe rolul instanței. Vreau să-i mulțumesc domnului doctor Alexandru-Ioan Grigoriu pentru activitatea pe care a avut-o până în prezent și în același timp vreau să-i urez mult succes domnului doctor Nicușor Bîgiu”, a explicat președintele C.J. Brașov, Adrian-Ioan Veștea. În opinia sa, „domnul profesor Bîgiu va păstra echilibrul, va fi echidistant și va desfășura un act managerial fără patimă și doar în interesul pacienților”.

Absolvent al Facultății de Medicină a Universității „Transilvania”, doctor în științe medicale și cadru universitar în specialitatea obstetrică-ginecologie la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „dr. I.A. Sbârcea”, Nicușor-Florin Bîgiu a fost până joi, 14 martie, reprezentantul Facultății de Medicină în cadrul Consiliului de Administrație al acestui spital, fiind astfel familiarizat cu specificul activității și cu problemele din cadrul instituției medicale brașovene. „Îi mulțumesc domnului președinte pentru încrederea pe care mi-a acordat-o în această perioadă dificilă, de tranziție. Îmi propun să creez condițiile necesare, atât din punctul de vedere al personalului, cât și din cel al dotărilor, pentru implementarea programului de tromboliză intravenoasă la Brașov, prin colaborarea dintre Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie și Spitalul Clinic Județean de Urgență, astfel încât să le asigurăm pacienților accesul la o metodă de tratament actuală și necesară în afecțiunile cerebrovasculare. De asemenea, doresc să îmbunătățesc gradul de asistență psihiatrică pe care spitalul nostru îl asigură, iar la Secția de Recuperare vreau să rezolv una dintre problemele existente de mai multă vreme: una dintre colege, șef de lucrări la Universitatea „Transilvania”, are un proiect de cercetare pentru recuperarea mâinii paralizate, pe baza unei tehnici care folosește realitatea virtuală. Acest proiect, care îi poate ajuta pe mulți pacienți, este blocat de un an, pentru că nu s-a găsit un spațiu care să-i fie alocat”, a declarat noul manager interimar al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie.

În ceea ce privește concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, acesta este suspendat la acest moment, din dispoziția instanței, dar hotărârea nu este definitivă. În funcție de deciziile judecătorilor, care vor fi puse de îndată în aplicare, desemnarea prin concurs a managerului unității sanitare se va face conform legislației în vigoarese arata intr-un comunicat de presa.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: