Un europarlamentar vrea ca toți românii să circule liber prin Europa,indiferent dacă sunt sau nu vaccinați

Un europarlamentar de profesie medic își dorește ca toți europenii să fie tratați în mod egal, fără discriminare, fără să le fie restrânse libertățile. În acest sens, medicul Tudor Ciuhodaru a depus un amendament pentru ca toți românii, fie ei vaccinați sau nu, să poată circula la nivel european.
Vreau ca toți românii, vaccinați sau nu, să poată circula liber la nivel european. Amendamentul pe care l-am depus azi are drept obiectiv prioritar stabilirea libertății de circulație, nediscriminatorie, la nivel european și revenirea la normalitate pentru transport și turism.
Concret amendamentul Ciuhodaru prevede:
1. Comisia Europeană și toate statele membre trebuie să restabililească libertatea de circulație la nivel european și revenirea treptată la normalitate pentru transport și turism.
2. Dacă acest lucru se va face prin elabolarea a unui certificat verde de călătorie de către Comisie acesta trebuie să îndeplinească simultan trei condiții esențiale. Să fie:
a) Unitar – același conținut – care să conțină un sistem de recunoaștere reciprocă a procedurilor de vaccinare, a testelor PCR și a dozărilor de anticorpi.
b) Nediscriminator – oricare dintre aceste proceduri asigură individual aceași libertate de mișcare.
c) Gratuit- pentru a asigura deplina libertatea de mișcare la nivel european toate aceste proceduri de vaccinare sau testare vor fi asigurate gratuit tuturor cetățenilor europeni.
Sper ca toți europarlamentarii români să susțină acest demers”, a spus Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: