Un consilier local PNL și-a înaintat demisia. El spune ceva, conducerea liberală altceva, iar ANI face cercetări

Consilierul local, Radu Paul şi-a depus, miercuri, demisia din Partidul Naţional Liberal. Radu Paul a declarat că principiile şi valorile lui sunt într-un permanent conflict cu modul de lucru al celor din PNL Braşov, începând cu Adrian Veştea şi terminând cu Sebastian Rusu.

„Miercuri mi-am depus, oficial, demisia din PNL. Refuz să fac parte din echipa actuală a acestui partid. Am o viziune diferită faţă de strategia politică a acestora, faţă de modul de comunicare cu braşovenii, faţă de atitudinea lor în ceea ce priveşte functionarii din primărie, faţă de modul în care sunt trataţi unii colegi mai vechi…iar exemplele pot continua.  Principiile si valorile mele sunt într-un permanent conflict cu modul de lucru al celor din PNL, începând cu Adrian Veştea şi terminând cu Sebastian Rusu. Înţeleg regulile lor şi consider că într-un conflict avem toţi de pierdut, aşa că, aleg să îmi continui cariera politică separat de Partidul Naţional Liberal”.

Radu Paul a spus că în toată această perioadă s-a simţit încorsetat într-un set de reguli de partid care îi limitau acţiunile prin care încerca să ajute comunitatea. Ba mai mult, în urma unei astfel de acţiuni, în urmă cu mai bine de o lună, el a fost propus pentru excluderea din partid.

„Am intrat în politică pentru a contribui, iar in contextual actual contribui foarte puţin, deoarece sunt încorsetat într-un set de reguli de partid care mă impiedică să fac acest lucru. Am ales să fac totul pentru a mişca lucrurile într-o direcţie care să se apropie mai mult de ceea ce ar trebui să însemne ideologia Partidului Naţional Liberal, dar pentru că am încălcat regulile pe care nu le-am considerat normale, am fost propus pentru excludere din partid. Până la urmă am fost sancţionat cu un avertisment, urmând ca la următoarea abatere să fiu exclus. Şi pentru ce? Pentru că am îndrăznit să renunţ la spaţiul de birou din Tractorul şi am făcut tot ce am putut ca acesta să ajunga în administrarea grădiniţei de lângă! Pentru că am apariţii în presă, apariţii care aduc de la sine un plus de imagine partidului, dar care, din păcate, nu sunt aprobate de conducerea partidului! Pentru că laud funcţionarii din primărie, şi oamenii cu care lucrez direct şi care mă ajuta la rândul lor la rezolvarea problemelor braşovenilor. Ei bine, în opinia unora, aceştia îşi fac doar treaba şi nu merită laude. În opinia mea, o vorbă bună, un mulţumesc sau o încurajare şi o aplecare către oameni aduce un plus echipei. Empatia este ceea ce cred că lipseşte şi nu pot fi de acord cu lipsa ei şi cu un sistem de conducere precum cel actual. Punctual, într-un moment în care în oamenii din administraţia publică se aruncă cu noroi şi se evidenţiază doar greşeala, eu am ales să scot la lumină părţile bune conştient fiind de puterea exemplului printre oameni.”

Radu Paul a spus că nu exclude identificarea unui partid mic, unde să poată construi o echipă frumoasă la Braşov, o echipă care să fie foarte aproape de comunitate. „Sunt deschis la orice variante, dar vreau să las puţin timp să treacă, iar apoi nu exclud identificarea unui partid mai mic, un partid unde sa pot construi, împreuna cu o echipă de oameni faini, o filiala puternică în Braşov. Ca structură, eu sunt un om care creşte oameni şi care se regăseşte în spiritul de echipă. Care susţine şi ajută echipa din care face parte şi care se comporta ca parte din ea, nu ca unul care o conduce. La aşa ceva visam atunci când am ales politica, şi încă simt că am determinarea de a găsi mediul în care să fac asta”.

De partea cealaltă, PNL Brașov a transmis la rândul său un comunicat de presă prin care susține cu totul altceva decât a spui consilierul Radu Pau.

”Organizația Municipală Brașov a Partidului Național Liberal a luat act cu neplăcută surprindere de încercarea de victimizare a consilierului local Radu Paul, prin motivarea publică a demisiei sale din PNL ca urmare a unui „permanent conflict” între „principiile și valorile sale” și „modul de lucru al celor din PNL”.

Dacă prin „principii și valori” dl Radu Paul înțelege repetate încălcări ale Statutului PNL, ale Codului Etic al partidului și ale Regulamentului de comunicare al Filialei PNL Brașov, atunci da, are dreptate: aceste încălcări au fost în „conflict” cu modul în care funcționează orice organizație, fie ea politică sau nu, și au generat nemulțumiri tot mai mari ale membrilor PNL Brașov.

De altfel, modul în care dl. Radu Paul a înțeles să activeze în Organizația Municipală Brașov a PNL i-a determinat pe mulți dintre colegii noștri să propună excluderea sa din partid. După ce, în ședința din luna martie 2021 a Biroului Politic Local Municipal, mai mulți membri ai acestui for s-au exprimat favorabil propunerii de excludere, președintele Organizației Municipale, Sebastian Rusu, a intervenit și a propus ca d-lui Radu Paul să i se acorde doar un avertisment scris.

În aceeași ședință, dl. Radu Paul și-a recunoscut în totalitate vina și faptul că prestația sa ca membru PNL și consilier local din partea PNL a creat nemulțumiri în rândul colegilor de partid și a promis că la viitoarea greșeală nu va aștepta să fie exclus, ci își va înainta demisia. În unanimitate, cei 33 de membri prezenți ai Biroului Politic Local (din totalul de 37) au fost de acord cu propunerea lui d-lui Sebastian Rusu de sancționare a d-lui Radu Paul doar cu avertisment scris.

Ulterior, însă, dl Radu Paul a continuat cu „valorile și principiile” dumnealui, angajând, de pildă, numele d-lui Sebastian Rusu, viceprimar al municipiului Brașov  și făcând unele promisiuni locuitorilor dintr-o zonă a cartierului Tractorul, uzând, de asemenea, de numele viceprimarului, fără a-l consulta și a avea acceptul acestuia. Este doar un exemplu al modului în care dl. Radu Paul a încercat să-și facă imagine pe seama colegilor de partid.

În aceeași notă, dl Radu Paul s-a lăudat, în momentul în care și-a anunțat în presă demisia, că „am îndrăznit să renunţ la spaţiul de birou PNL din cartierul Tractorul şi am făcut tot ce am putut ca acesta să ajunga în administrarea grădiniţei de lângă”.  Adevărul este altul: dl. Radu Paul nu putea să „renunțe” la acel birou, neavând nici o calitate de a o face: nu a fost nici chiriaș, nici administrator, nici proprietar al respectivului spațiu, ce aparține municipalității brașovene și este administrat de RIAL. „Valori și principii”, nu-i așa?

În final, ca foști colegi ai d-lui Radu Paul, apreciem că nu a mai așteptat să fie exclus, ci și-a înaintat demisia, așa cum promisese în luna martie”, se arată în comunicatul Organizației Municipale a PNL Brașov.

Pe fir ar fi intrat și ANI. Astfel, se pare că acesta ar fi de fapt motivul principal al demisiei lui Radu Paul, apoi altele invocate de el. Agenția Națională de Integritate(ANI) ar fi început ceva verificări asupra consilierului PNL.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: