Un consilier local explică cum a ajuns în CA-ul de la RIAL persoana desemnată de USR

Consilierii coaliției USR-PNL, coordonați de primarul Allen Coliban, au hotărât zilele trecute să trimită în CA-ul societății RIAL două persoane fără să fie anunțată o selecție în acest sens, așa cum este normal, fără să fie organizată o competiție pe bază de concurs.

Liderul consilierilor locali USR susține că avocatul Alexandru Gheorghe a fost desemnat în interiorul partidului, pe bază de CV. ”Pe bază de CV a ajuns persoana respectivă în CA-ul de la RIAL. A fost o listă cu 14 persoane din care au fost alese 3, apoi au rămas 2, iar în final a rămas una care a fost și propunerea noastră”, a spus Ioan Corbu, liderul consilierilor USR.

Întrebarea este, cine a văzut CV-ul în afară de membrii USR? Asa isi trimit reprezentantii toate partidele, nu este o noutate. Pentru că nici pentru propunerea PNL, nici pentru propunerea USR, nu a prezentat nimeni vreun CV în cadrul ședinței Consiliului Local, așa cum era firesc. Deci o lipsă totală de transparență din acest punct de vedere. Normal ar fi fost ca brașovenii să știe dinainte cu câteva zile care sunt propunerile pentru CA. Mai mult decât atât, CV-urile celor doi ar fi trebuit făcute publice, tocmai pentru ca toți cetățenii orașului să știe cine le reprezintă interesele la societatea RIAL.

Dacă cele două partide și primarul Coliban ar fi vrut transparență în administrația publică, ar fi anunțat cu câteva zile înainte despre intenția lor, iar brașovenii ar fi putut trimite CV-urile lor la primărie. Apoi, o comisie formată din consilierii locali și reprezentanți ai instituțiilor publice ar fi desemnat cele două persoane. Însă, USR și PNL nu au auzit încă de transparență administrativă. Sunt oameni noi, dar cu apucături vechi.

Nu le contestă nimeni experiența și studiile celor doi, doar modul în care au ajuns în CA, fără transparență, fără un concurs. Pot fi și alți brașoveni pregătiți pentru un astfel de CA, poate chiar mai buni, de ce să nu aibă și ei o șansă, de ce să fie tot numiri pe bază de carnet de membru sau pe bază de prietenii și cunoștințe.

 

 

 

 

 

One thought on “Un consilier local explică cum a ajuns în CA-ul de la RIAL persoana desemnată de USR

  • 1 februarie 2021 la 11:03
    Permalink

    E foarte bine ca se cere transparenta in privinta numirii membrilor in CA-ul RIAL,dar nimeni nu Intreaba de membrii CA ai Companiei Apa Brasov unde este aceiasi lipsa de transparenta !

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: