Un consilier local cere ajutorul Ministrului Sănătății pentru ca Brașovul să nu devină Suceava 2

Creșterea alarmantă a numărului de infectări COVID-19 la Brașov l-a făcut pe un consilier local să ceară ajutorul autorităților naționale.  Cristian Macedonschi a înaintat o scrisoare către oficialități prin care cere spijin.  Totodată, consilierul susține că administrația brașoveana are mare nevoie de ajutor neștiind cum sa gestioneze situația corect. Redăm mai jos textul integral al scrisorii:

”Stimați membrii ai Grupului de Comunicare Strategică,

Stimate domnule ministru Dr. Nelu Tataru,
Stimate domnule Secretar de Stat Dr.  Raed Arafat,
Stimate domnule Secretar de Stat
Dr. Horațiu Moldovan,
vă scriu această scrisoare in calitate de cetațean implicat căruia îi pasă de Brașov și de Romania.
Sunt implicat activ in viata comunității brașovene si dețin funcția de consilier local din partea minoritații germane – organizația FDGR Brașov – din 2012.
In ultimile 2 săptămani au crescut alarmant cazurile de imbolnăviri cu COV-SARS 2 și acest fapt m-a determinat să apelez la domniile voastre să vă aplecati asupra situației de la Brașov.
Suntem județul nr. 1 la creștere de cazuri Covid19 si locul 3 ca pe țara dupa Suceava si București.
Ați dat dovadă de implicare si profesionalism in această criză si de aceea vă rog frumos să ne ajutați la Brasov să depașim cu bine aceasta situație dificilă.
Stiu că o implicare activa a administrației poate reduce substanțial cazurile iar exemple de bună practică avem din Timișoara, Arad sau Hunedoara, care au fost focare mari la inceputul pandemiei și acum țin foarte bine în frâu numarul de cazuri noi.
Administrația brasoveana are mare nevoie de ajutor neștiind cum sa gestioneze situația corect.
Va invit să veniți la Brașov si să ajutați administrația brașoveana să aplice protocoalele de siguranță și să informeze cetățenii coerent si corect despre riscurile pandemiei.
Brașovenilor le este teamă să nu ajungă ca Suceava iar Brașovul, ca prima destinație turistica din Romania, trebuie să dea un semnal de siguranța celor care doresc să-l viziteze. Acest lucru este extrem de important pentru economia brașoveana care se bazează în mare parte pe turism.
La final vă rog incă odată sa fiți alaturi de noi sa evităm răspândirea virusului la Brașov si să luăm măsurile corecte de siguranță pentru sănatatea brașovenilor si a celor care ne viziteaza.
Cu deosebit respect,
Cristian Macedonschi
Consilier Local”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: