Un consilier local a făcut lumină: ”De ce sunt bălării, căpușe și iarbă necosită??? Pentru că plouă! ”

În sfârșit, un consilier local din Brașov a făcut lumină în cazul ”bălăriilor necosite și a căpușelor”. După expertiza pe mediu, imobiliare și proteste, mai nou, consilierul local USR Nelu Corbu este meseriaș și în botanică. Astfel, într-o postare pe facebook, acesta le explică brașovenilor motivul pentru care buruienile zac necosite prin tot orașul.

”Anul asta a fost pana in acest moment unul extrem de capricios, cu o primăvara care nu se mai termina, cu ploi interminabile și temperaturi scăzute.

Ce efect au toate astea la un loc? Pai simplu, vegetația creste ca nebuna in prezenta umidității excesive și ca atare senzația este ca totul in oraș e lăsat intentionat(sau nu!) la voia întâmplării sau ca cineva nu-și face treaba ca in alți ani(oare?) și ca totul e lăsat prada balariilor necosite și a căpușelor.
Departe se mine gandul de a disculpa pe cineva, cu atât mai mult cu cât as avea câteva de reproșat unor structuri din primarie sau a unor persoane in mod particular, dar realitatea este ca iarba NU poate fi cosită când e uda, oricine sta la casa și are puțin gazon de îngrijit știe asta. Iar dezinsecția NU se poate face pe ploaie, adică se poate face, dar e inutila atâta timp cât in 10-15-30 de minute este spălată de o răpăiala puternică.
Dar să lăsam tehnicalitățile astea deoparte pentru că nu stiu câți dintre cei care comenteaza pe FB au tăiat iarbă vreodată la viața lor ca să mă creadă pe cuvânt când spun ca NU se poate tăia iarba udă, in schimb vreau sa facem o incursiune in istorie 😉 cu ajutorul FB și atașez in acest sens o postare mai veche(atenție la dată!). Bun acum că am lămurit-o și pe asta cu “niciodată nu a aratat orașul mai rău” vreau sa deschid un subiect cât se poate de serios și să vorbesc puțin despre spațiile verzi din Brașov, sau mai exact, de felul in care sunt gestionate ele”, a scris ”botanistul” Nelu Corbu pe pagina sa de facebook.
Deci, dacă într-un an plouă mai mult, la Brașov nu se mai cosește iarba 🙂 Curios este cum de prin unele zone din oraș totuși s-a cosit, deci s-a putut, nu a deranjat ploaia. Poate a plouat doar în anumite cartiere 🙂  De asemenea, unii uită că locuiesc în Brașov, oraș aflat la poalele muntelui, zonă în care plouă mai des față de alte orașe din țară…
Într-o altă ordine de idei, la Brașov plouă destul de mult aproape în fiecare an. Diferența este că în alți ani, administrația locală se mișca mai bine și nu lăsa căpușele și bălăriile să invadeze spațiile verzi așa cum se întâmplă în prezent. Cât despre explicația cu ploaia…ce noutate…Este normal să crească vegetația când plouă, dar, în același timp, este normal ca cineva să cosească iarba. Totuși, nu a plouat atât de mult încât să nu se poată cosi…
Oare ce era la gura consilierului local dacă la ”butoane” s-ar fi aflat Scripcaru și nu Coliban. Apropo, de parcul IUS se mai aude ceva?
Nelu Corbu s-a arătat deranjat și de unele ”structuri” din Primăria Brașov, dar probabil a uitat că ”șeful” administrației locale este colegul său de partid, iar dacă face referire la ”structura liberală”, ar trebui să știe că se află într-o alianță cu PNL, deci, împreună sunt la ”butoane”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: