Un consilier local a cerut demisia membrilor AGA și a celor din Consiliul de Administrație de la RIAL

Bani brașovenilor băgați într-o firmă aflată pe butuci!

Proiectul de hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al societăţii RIAL S.R.L.  a fost aprobat cu 19 voturi pentru și patru abțineri, la ședință fiind prezenți 23 de consilieri locali. În aceste condiții, s-a aprobat majorarea capitalului social cu aproximativ 10 milioane de lei. Având în vedere că membrii AGA și cei din Consiliul de Administrație de la RIAL au lăsat ca firma să ajungă în această situație, consilierul local Lucian Pătrașcu le-a solicitat demisia.

Fără coerență și fără viziune în deciziile administrative ale lui Coliban!

De mai multe ori am sesizat în presa locală sau în conferințele de presă susținute de mine, ca domnul primar Coliban nu are coerență și viziune in deciziile administrative pe care le ia în municipiul Brașov. 

Exemplul de astăzi se referă la pct 10 de pe ordinea de zi din sedința extraordinară de Consiliu Local, și anume proiect de HCL privind  majorarea  capitalului social al societatii Rial SRL.
Domnul primar Coliban a înființat la societatea Rial, acum doua luni, postul de director general
adjunct, care nici până astazi nu s-a ocupat. Motivul principal este că societatea are probleme financiare si, prin urmare, cei de la USR au constat ca nu sunt bani pentru plata salariului acestui post nou infiintat. Păi, cum să infiintezi un post la o societate care are probleme financiare, mai intai reduci cheltuielile si incerci sa obtii venituri in asa fel incat societatea sa fie pe profit, dupa care infiintezi postul. Majorarea capitalului social din sedința de astăzi in suma de 9.525.600 lei.
Domnul primar Coliban a afirmat in cadrul conferintei de presa de saptamana trecuta că la societatea Rial este ”prostie și hoție”.
Săptămâna trecuta, Directorul societatii si Consiliul de Administrație al societatii au depus adrese către ANAF BRASOV si CURTEA DE CONTURI BRASOV pentru a veni in control la societatea RIAL. 
Si astazi, in cadrul sedintei extraordinare de Consiliu Local, ne trezim cu majorare de capital in suma de 9.525.600 lei, bani publici care acoperă toate datoriile societati si mai raman in jur de 4.500.000 lei pentru capital de lucru. 
Păi, domnule primar daca dupa controalele pe care le vor efectua ANAF-ul si CURTEA DE CONTURI se constata ”hotii” la societatea RIAL, banuiesc ca stiti ca nu aveti voie sa acoperiti ”hotiile” din bani publici.
Nu este normal să fie făcute restructurări, să nu se mai dea tichete de masă muncitorilor, să reducă programul de lucru, iar membrii din Consiliul de Administrație și directorul să primească salarii în întregime. Din acest motiv și altele expuse de mine, cer public demisia membrilor din AGA de la RIAL, pentru că sunt de 8 luni acolo și nu au făcut nimic. Nu este normal să ai reprezentanți în această societate și să nu știi ce este acolo. Cer demisia membrilor Consiliului de Administrație, sunt de 4 luni acolo, degeaba”, a spus consilierul local Lucian Pătrașcu.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: