Un consilier județean, printre brașovenii care au ieșit în stradă

Un consilier local a ieșit în stradă nemulțumit de deciziile luate de guvernanți.

”A trecut  mai bine de un an de cand a intrat la noi in tara pandemia.  In acest an am trecut cu totii prin stari de neliniste, de frica si neincredere pentru ca ne-a lipsit unul din cel mai importante lucruri din ziua de azi, si anume informatia! Am fost bombardati pe toate canalele de media si online cu stiri false, informatii trunchiate sau facute sa ne sperie.

Acum la peste un an de la inceputul pandemiei avem deja 3 vaccinuri aprobate, cu bune si rele si o gramada de masuri luate pentru combatere. Marea problema este ca majoritatea masurilor s-au dovedit a fi ineficiente, iar cei responsabili de ele, in loc sa caute solutii eficiente,  inaspresc restrictiile si ingradesc libertatile.

Personal nu mi se pare corect ca odată ce ne-am vaccinat sa trebuiască sa stam in casa. Deja ne-am asumat  un risc, tinand cont ca studiile pe aceste vaccinuri se fac in acelasi timp cu aplicarea lor. Nu  am auzit de nici un studiu facut de autoritatile romane.

Am crezut ca am trecut de mult peste perioada ciumei spaniole. Oamenii s-au dezvoltat rațional, si nu numai, din 1918 pana astazi. Suntem conștienți de riscuri, suntem conștienți de gravitate, suntem conștienți de mediatizare. Este teribil ce se întâmplă, restricții peste restricții, domenii de activitate care se scufundă in inactivitate, sportivi care nu mai pot performa, muzicieni care nu mai au unde canta, sigur putem sa gasim o solutie.

Si Nu,solutia nu este  închiderea magazinelor la ora 18…  Precum nici week end nu este vinerea. Explica-i tu unui copil, unui școlar ideea ca week end este vineri, sâmbătă si duminica iar el o sa te contrazica.Noi de ce nu putem? Chiar e normal sa inchizi magazinul la ora 18.00 si circulatia la ora 20.00? Nu avem nevoie de 2 ore sa ajungem acasa, dar parca alea doua ore avem nevoie sa putem face cumparaturile! Gasiti solutii de bun simt nu ingraditi tot ce misca, cancerul taiat, dar netratat Revine!

Trebuie găsite soluții practice, nu închiderea treptata a tarii, nu interzicerea anumitor activitati in aer liber.

De ce un roman care locuieste si munceste in afara are tot dreptul sa se deplaseze in tara iar noi nu avem dreptul sa mergem sa ne cheltuim banii munciti dupa ora 18?

De masurile economice nici nu avem ce spune. Horeca e la pamant, datoria publica a ajuns la 47,8 % din PIB, rata de somaj e de 5%, iar preturile continua sa creasca. Afacerile mici abia mai supravietuiesc, iar oamenii de rand, nu numai ca nu au loc de munca, dar usor, usor nu or sa mai aiva nici voie sa iasa din casa sa isi caute un job! Toti vrem Sanatate dar vrem si Libertate!”, a scris pe facebook, Dragoș Dumitru, consilier județean Pro România.

 

 

One thought on “Un consilier județean, printre brașovenii care au ieșit în stradă

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: