Un candidat la primărie vrea locuri de muncă bine plătite. Oare știe că județul Brașov e codaș la capitolul salarii comparativ cu alte orașe din regiune?

Candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al Municipiului Făgăraș este domnul Lucian Cupu.

Partidul Național Liberal propune 7 teme pentru viitorul Făgărașului, pentru a căror punere în executare îl mandatează pe dl. Lucian Cupu, candidatul PNL la primăria Municipiului Făgăraș:
1. Digitalizare administrativă. Este timpul să puteți accesa și primi avize și autorizații online, să vă puteți plăti taxele și impozitele din confortul căminului dvs. sau de pe telefonul mobil, iar în primărie să vă întâmpine, alături de funcționarii publici, și un funcționar digital, care să răspundă solicitărilor dvs. 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână.
2. Locuri de muncă bine plătite în Făgăraș. Primele oportunități pentru a crea locuri de muncă bine plătite pentru făgărășeni le reprezintă marile lucrări și servicii publice pe care administrația trebuie să le realizeze și presteze. Aceasta înseamnă că orice proiecte de construcții publice vor implica forță de muncă locală, și că orice noi servicii publice prestate în sferele educației, sănătății, agrementului și stilului de viață sănătos vor fi prestate de angajați din Făgăraș. Vom fructifica aceste oportunități, și vom încuraja actualii dar și viitorii mari angajatori din Făgăraș, prin deduceri, facilități fiscale dar și printr-o birocrație simplificată și digitaizată să își mențină, extindă și dezvolte afaceri aici, în special în sfere în care munca este bine plătită.
3. O politică administrativă proactivă pentru investiții și investitori. Actualii și viitorii mari angajatori din Făgăraș vor găsi în candidatul Partidului Național Liberal un vector pozitiv și proactiv pentru extinderea afacerilor, pentru facilitarea implementării și autorizării propunerilor și solicitărilor legale și legitime și un facilitator al interacțiunilor dintre mediul public și privat. Comunitatea din Făgăraș are interesul ca dvs. să vă dezovltați și integrați aici cât mai multe dintre procesele și etapele de producție și servicii, de a construi și asambla aici produse cât mai complexe, cu valoare adăugată cât mai mare.
4. Sănătate și educație, pe bune. Pentru o educație de calitate, avem întâi nevoie de condiții normale de școlarizare. Vom crește și îmbunătăți capacitățile de școlarizare, prin construcția accelerată de creșe și prin achiziția sau închirierea de spații pentru a le transforma în creșe. Pentru școlile și liceele din oraș, vom crea un sistem de monitorizare periodică a condiției acestora, și ne vom asigura că vom interveni din timp pentru a preveni sau remedia degradările ori stricăciunile.
Cât despre spital, este timpul să le oferim atât oamenilor, cât și medicilor noștri și personalului auxiliar condiții normale de muncă și de igienă. Pentru aceasta, printr-un program multi-anual vom demara construcția de noi corpuri pentru spital, unele având specializări noi, iar altele care să le înlocuiască, treptat, pe cele vechi. Fără jumătăți de măsură.
5. Agrement și stil de viață. Inima orașului nostru – zona Cetății, Casei de Cultură și a băii comunale, va fi reabilitată complet și unitar. Este imposibil, atât pentru noi, cât și pentru turiștii care ne vizitează, să nu observăm contrastul puternic dintre Cetate, pe de o parte, și construcțiile de vis-a-vis de aceasta, și să nu conștientizăm că zona trebuie privită și abordată ca un tot unitar. De aceea, vom reabilita întreaga zonă. Un alt obiectiv pe care îl vom atinge constă în reabilitarea Parcului Regina Maria – alei, locuri de joacă, iluminat, un amfiteatru în aer liber și alte facilități absolut normale. Dincolo de obiectivele de construcții, un alt proiect major este de a schimba radical CSM Făgăraș. Clubului i se va garanta o stabilitate financiară durabilă și o bază materială consistentă, iar în schimb va oferi o diversificare a activităților sportive, cu fotbal, tenis, judo, karate, atletism și dans sportiv. De viitorul acestui club se vor putea lega destinele multor copii și tineri din Făgăraș, care se vor forma aici pentru a deveni adulți competitivi cu caractere puternice.
6. Scoaterea traficului greu din oraș. Primul pas a fost deja făcut în acest sens, prin diligențele depuse de echipa PNL Făgăraș: șoseaua de centură a trecut în administratea municipiului nostru, ceea ce înseamnă că avem obligația de a o finanța, proiecta și construi cu calendarul în față, fără a mai pierde vreo zi. Miza este foarte mare, întrucât succesul tuturor celolalte proiecte depinde în mare măsură de succesul proiectului pentru construirea șoselei ocolitoare.
7. Deschiderea administrației făgărășene către colaborarea cu Guvernul și cu Consiliul Județean, dar și către accesarea de finanțări externe. Este timpul să ne comportăm civilizat și matur cu cei care pot influența în bine soarta comunității noastre, iar Partidul Național Liberal reprezintă cea mai bună carte de vizită politică pe care comunitatea noastră o poate prezenta, oriunde în țară și în Uniunea Europeană.

Partidul Național Liberal va sprijini Făgărașul, făgărășenii și administrația locală cu întreaga echipă, atât de la nivel județean, cât și de la nivel central, iar principalul obiectiv al organizației noastre pentru Municipiul Făgăraș este acela ca Făgărașul să fie pregătit și apt să acceseze și să implementeze proiectele județene și naționale ce se vor derula în Făgăraș, în viitorul apropiat.

Lucian Cupu este născut în Făgăraș, are 50 de ani, este căsătorit și tată a 3 copii. Lucian Cupu este licențiat în domeniul Științe Administrative și folosește cunoștințele acumulate, încă din anul 2003, în exercitarea unor funcții de conducere, administrare și decizie în cadrul unor societăți de interes național și strategic. Experiența acestuia include, dar nu se limitează la fundamentarea și luarea de decizii privind cadrul legislativ din domeniul industriei de apărare, consultări la nivel central – Administrația Prezidențială, Prim-Ministru, Ministerele Apărării Naționale, Economiei și Finanțelor dar și negocieri la nivel de investitori strategici pentru sectorul apărării, industriei metalurgice și industriei chimice. De asemenea, domnia sa a reprezentat o prezență activă și constantă la dezbaterile comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului.
Alături de Partidul Național Liberal și în parteneriat cu Guvernul Orban, Lucian Cupu a reușit să atragă 22 de milioane de euro în Făgăraș, sub forma unei investiții în retehnologizarea Fabricii de Pulberi SA. Investiția va crea câteva sute de locuri de muncă bine plătite, în următorii 2 ani.

Partidul Național Liberal are încredere că dl. Lucian Cupu are calitățile necesare pentru a asigura executarea acestor planuri, începând cu prima zi de mandat. În sarcina domniei sale vor ajunge multiple responsabilități, începând cu pregătirea administrației pentru a atrage investitori, digitalizarea procedurilor administrative, construcția de creșe și a unor noi corpuri pentru spital, amenajarea unor spații de agrement accesibile tuturor, scoaterea traficului greu din oraș și deschiderea administrației făgărășene către oportunitățile de la nivel județean, național și european.

 

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică cu privire la câștigurile salariale, în clasamentul naţional al judeţelor României, judeţul Braşov ocupă:

– locul al 18-lea după câştigul salarial mediu net pe total economie;

– locul al 14 -lea după câştigul salarial mediu net în agricultură;

– locul al 15-lea după câştigul salarial mediu net în industrie şi construcţii;

– locul al 26-lea după câştigul salarial mediu net în servicii şi comerţ.

Cum Sibiu și Mureș este la capitolul salarii mult peste Brașov, cine oare este de vină? Șefii județului chiar nu nicio influență? Acelasi guvern a fost si la Sibiu si la Cluj si la Mureș. De ce în alte județe pot fi salarii mai mari, doar la Brașov nu?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: