Un brașovean a primit amedă de 3.000 lei pentru că a aruncat deșeuri pe câmp

Polițiştii locali din cadrul Biroului Activitate Comercialǎ și Protecția Mediului fac verificǎri permanente în Municipiul Brașov pentru a constata zonele contaminate cu deșeuri.
Ȋn urma acestor verificǎri sǎptămâna trecutǎ a fost identificatǎ pe terenul situat între Şoseaua de sud-est și cimitirul “Schimbarea la fațǎ” de la Micșunica, o nouǎ depozitare de deșeuri rezultate din salubrizarea unui imobil. Erau aruncate obiecte de mobilier, diverse recipiente în care fuseserǎ îmbuteliate bǎuturi alcoolice, saci cu bonuri de la pariuri sportive, deșeuri lemnoase, mashuri publicitare, deșeuri menajere, etc.
Au fost efectuate demersuri în vederea identificǎrii provenienței acestor deșeuri. Dupǎ verificări a fost găsitǎ sursa acestor deșeuri, mai precis un imobil situat pe str. Zizinului din Municipiul Brașov, în care proprietarul a efectuat o igienizare, toate deșeurile rezultate din aceastǎ activitate au fost aruncate pe câmp în zona mai sus menționatǎ, în data de 16 septembrie 2021.
Persoana responsabilǎ a fost sancționatǎ contravențional conform OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, cu completǎrile și modificǎrile ulterioare, cu amendǎ în cuantum de 3.000 lei și s-a dispus ca măsurǎ complementarǎ salubrizarea zonei. Vineri 24 septembrie 2021, contravenientul a ridicat din zona respectivǎ, toate deșeurile aruncate.
Poliția Locală atrage atenția cetǎțenilor din municipiul Brașov, cu privire la faptul cǎ sancțiunile prevǎzute în asemenea cazuri nu sunt deloc de neglijat. Potrivit OUG nr.195/2005 privind protecția mediului, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 3000 lei și 6000 lei, iar pentru cele juridice între 25.000 lei și 50.000 lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: