Un bărbat din Racoș deghizat în polițist local s-a plimbat fără mască prin mijloace de transport

În urma apariției în mediul online a unor imagini conform cărora o persoană de sex masculin, îmbrăcată cu uniformă ce prezintă însemnele Poliției Locale, se afla  într-un mijloc de transport în comun fără a purta mască de protecție, încălcând astfel prevederile Legii nr. 55/2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea identificării persoanei în cauză și stabilirii stării de fapt.

În urma activităților desfășurate, astăzi, 14 iulie 2020, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov, cu sprijinul Poliției Locale Brașov, au identificat persoana anterior menționată ca fiind un bărbat, în vârstă de 46 ani din localitatea Racoș, județul Brașov, în timp ce se afla pe raza municipiului Brașov, purtând și de această dată, un tricou cu însemnele oficiale ale Poliției Locale.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză nu mai deține calitatea de polițist local din anul 2010, neavând astfel dreptul de a purta uniforma acestei instituții.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “uzurparea de calități oficiale”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: