Un an de USR la Primăria Brașov. Un an de regres, de stagnare, dar cu multe live-uri și laude cu proiectele foștilor

Se împlinește un an de când useristul Allen Coliban a preluat șefia administrației locale din Brașov. Un an cu multe așteptări, dar cu puține realizări. Multă vorbărie pe facebook, puțină treabă pe teren. Cam așa s-ar traduce mandatul primarului Allen Coliban.

Omul a început cu stângul mandatul. A susținut că este absolvent de Automatizări și Calculatoare, dar de fapt fusese exmatriculat, deci clar, nu putea fi absolvent. A început în forță mandatul cu acuzații la adresa fostului primar George Scripcaru. Au urmat ”amenințările” cu sesizări la instituțiile abilitate în ce privește derularea unor contracte în fosta administrație, dar și promisiunea unui audit la Primăria Brașov. Doar vorbe în vânt pentru că auditul nu a mai fost prezentat niciodată de primarul Allen Coliban, cel care promitea transparență, comunicare și deschidere către brașoveni.

Nu a trecut mult timp și a apelat la ”procedurile” scripcariste în ce privește atribuirea contractelor. Astfel, din pix a aruncat 15.000 de euro unei firme unde acționar este, întâmplător sau nu, un individ care a fost văzut în live-urile primarului din campania electorală. Pură coincidență, nu?

Tot mânat de ”combinațiile trecutului”, primarul și-a adus un om și la RIAL. Imediat l-a instalat director. Deși acesta se plângea că nu sunt bani și trebuie umblat la orele de program, dar și la primele de sărbători, și-a dublat salariul. O caricatură de selecție chipurile s-a organizat și pentru Consiliul de Administrație de la RIAL. Coincidență și aici, cele trei persoane care fusese numite politic, au fost și cele care au câștigat selecția pentru un mandat de 4 ani. Clar, PSD-ul din vremea lui Dragnea ar fi invidios pe administrația useristă pentru modul în care organizează aceste selecții pline de corectitudine și coincidențe.

Bani aruncați pe apa Sâmbetei au fost și în cazul unei case de avocatură adusă special să lupte cu firma P&P. A încasat o sumedenie de bani, dar procesele le-a pierdut pe bandă rulantă. Cine este avocata și cum a ajuns la Brașov, doar primarul poate explica. A urmat jocul de glezne privind taxarea firmei P&P pentru locurile de parcare. Deși s-a ”umflat” în live-uri susținând că nu se poate ca firma să încaseze 7 zile din 7, inclusiv noaptea, în urmă cu câteva săptămâni a propus creșterea prețurilor pentru parcarea de la Spitalul Militar. Culmea, după modelul P&P, adică la același preț, dar tot 7 zile din 7.

A urmat episodul cu catacombele, cele pe care le-a oferit pe tavă unei asociații apropiate. Bine, aici a intervenit fata cu părul roz, care a considerat că dacă esti pe o funcție publică poți face ce vrei cu terenurile primăriei. Tot în acea perioadă s-a aflat că primarul Coliban are o consilieră care a fost condamnată penal. Bineînțeles, a angajat-o pe ușa din spate, prin Agenția Metropolitană, biroul de resurse umane al primarului userist.

În schimb, angajații primăriei aduși special în instituție pe filiera USR pentru a se ocupa de imaginea primarului, au făcut poze frumoase cu podul de la Fartec, cu cinematograful, dar și cu alte proiecte începute de fostul primar George Scripcaru. L-a criticat mult, dar a primit un oraș la cheie, cel puțin la capitolul autobuze ”verzi”. Că a avut o comunicare execrabilă cu presa și o strategie care l-a îngropat în fața brașovenilor, este o altă discuție. Transparența mult așteptată a întârziat să apară.

Cireașa de pe tort a primarului a fost parcarea autoturismului pe o trecere de pietoni. Exact omul care îi încuraja pe brașoveni să circule pe jos sau cu bicicleta, chiar acesta le-a obstrucționat accesul…

În concluzie, multe live-uri, angajări, dezbateri fără finalitate, laude pe spatele fostului primar, caricaturi de concursuri, atribuiri directe apropiaților, gafe de copil de grădiniță și parcări pe trecerile de pietoni.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: