Un an de pandemie și de guvernare PNL. S-a schimbat ceva în spitalele din România?

S-a împlinit un an de când noul coronavirusul a schimbat viața oamenilor de pe întreg globul pământesc. În România, cu câteva luni înainte de pandemie, guvernarea era preluată de către PNL. Cum au apărut primele cazuri de COVID, reprezentanții guvernului au început să bombardeze presa cu tot felul de promisiuni. Că vor investi în spitale, că vor achiziționa echipamente, că vor schimba managementul unităților medicale. Timpul a trecut, iar paturile ATI din România sunt în continuare pline, la fel ca în urmă cu un an. Cu alte cuvinte, nu s-a făcut nimic. Singurul lucru care a rămas în amintirea românilor sunt milioanele de euro aruncate ”pe geam” de guvern, spre presa centrală și locală pentru a-și asigura liniștea. Efectul? Zero!
Campaniile derulate pe banii românilor nu au avut efect având în vedere că la sfârșit de an erau și 10.000 de cazuri confirmate pe zi. Deci bani cheltuiți inutil, mai ales că toate mesajele anti-COVID puteau să intre gratuit pe posturile TV, dar și în presa scrisă, fără să fie alocați bani.
Mai mult decât atât, în această guvernare, românii au început să moară cu zile arși de vii în spitale. Nu a fost un caz, nici două sau trei, ci mai multe care s-au finalizat cu români morți sau internați cu o boală și externați cu mai multe. Nici la capitolul management nu au stat mai bine. Clientela de partid a ajuns să fie cocoțată pe funcțiile statului, fără a se ține cont de pregătire, de experiența profesională. Astfel, am avut ospătari șefi la DSP, reprezentant al firmelor de pompe funebre șef la spital și multe altele.
Lunile au trecut, iar la guvernare a intrat și USR. Aceeași Mărie, cu altă pălărie, una mai mare pentru un partiduleț de 15 procente ca USR. A intrat ministru la Sănătate tipul care a mai trecut un an pe la acest minister, în guvernarea Cioloș. Deci un om care trebuia să cunoască neajunsurile din spitalele românești. Nici nu s-a instalat bine ministrul, că din nou au fost incendii în spitale, și de această dată cu morți. Ce au făcut reprezentanții Ministerului Sănătății? Nimic! Au adus Secretari de Stat în Minister, dar aceștia mai mult sunt în live-uri pe la televiziunile centrale, în loc să se ocupe de adevăratele probleme din spitalele românești.
Reamintim faptul că în urmă cu un an, Guvernul Orban declara în presă că susține producătorii români să confecționeze măști de protecție pentru a nu mai fi achiziționate din străinătate. Ce a făcut guvernul? A cumpărat tot din străinătate, iar producătorii români au fost nevoiți să vândă măștile prin țările din Europa.
Vaccinarea este o altă problemă care persistă. În loc să încurajeze românii să se vaccineze, Guvernul a considerat că este oportun ca pentru înscrierea angajaților pe platforma de vaccinare, administratorii firmelor să folosească semnături electronice. Adică, după ce că firmele sunt falimentare, mai sunt și obligate să achiziționeze aceste servicii. Era simplu ca Ministerul Sănătății să verifice la ITM codul CAEN și numărul de angajați, dar, pentru guvernarea PNL a fost greu să gândească măsuri simple, nu complicate.
Și pentru persoanele fizice, înscrierea pentru vaccinare este o adevărată aventură. Intri, dar vezi că platforma nu funcționează. Când reușești să intri pe site, afli că nu mai sunt locuri disponibile. Deci așa îi umilesc zi de pe zi pe români guvernanții.
S-a schimbat ceva în spitalele românești după un an, s-a schimbat ceva la nivel de minister?
editorial scris de
Cristi FLOREA
redactor șef
Transilvania365

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: