Ultima zi de campanie electorală… Se redeschid piețele, se redeschid creșele…

Ieri a spus una, azi a spus alta. Ce declarații a mai făcut viceprimărița Flavia Boghiu

Noaptea este un sfetnic bun pentru liderii USR care au ajuns în fruntea administrației locale. Dacă ieri, viceprimărița Flavia Boghiu anunța că redeschiderea creșelor nu se ia în calcul în perioada imediat următoare, azi, userista s-a răzgândit și a ieșit public cu o nouă declarație. De această dată, Flavia Boghiu a precizat că se vor redeschise creșele, de săptămâna viitoare.

Comunicatul Primăriei Brașov:

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat astăzi că a propus Comitetului Local pentru Situații de Urgență redeschiderea creșelor din municipiul Brașov începând cu data de 9 decembrie. În acest moment propunerea este în dezbaterea CLSU, după ce, în prealabil, a obținut acordul Grupului de suport tehnic pentru asistență medicală de urgență în caz de epidemii. Deja primele voturi exprimate sunt pentru  redeschiderea creșelor.

În urma unei discuții pe care am avut-o cu reprezentanții Serviciului de Administrare Creșe, cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și cu Direcția de Asistență Socială și având în vedere trendul descrescător al ratei de incidență, precum și faptul că am reușit să gestionăm testarea în masă a angajaților cu testarea rapidă antigen, am luat decizia de a propune Comitetului Local de Situații de Urgență redeschiderea creșelor. Acest lucru se va întâmpla de miercuri, când părinții vor putea aduce copiii la creșe, pentru că de luni vom testa în masă toți angajații creșelor și vom face dezinfecția spațiilor”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Testarea angajaților se va face cu teste rapide antigen, care oferă rezultate în maxim 15 minute și au o acuratețe de peste 95%. După începerea cursurilor, în cazul în care sunt angajați care au simptome specifice infecției cu COVI-19, aceștia sunt izolați și li se va face testarea antigen. Pe toată perioada activității, angajații vor purta măști de protecție, indiferent dacă intră sau nu în contact direct cu copii.

Programul de funcționare al creșelor va fi de luni până vineri, între orele 8.00-16.00. În municipiul Brașov sunt funcționale 8 creșe, iar începând cu data de 9 decembrie, toți cei 514 copii care au frecventat cursurile până în data de 27 octombrie, se vor putea reîntoarce în aceste creșe. 

Bineînțeles, la fel ca și în cazul ”Gorița” și de această dată useriștii au ieșit imediat cu ”cartoane” prin care să anunțe ”minunea”.

Tot în în ultima săptămână de campanie electorală s-a anunțat și redeschiderea piețelor acoperite din România. Anunțul a fost făcut de ”purtătorul de cuvânt” al PNL, președintele Klaus Iohannis, care a uitat că este președintele țării și s-a apucat de făcut campanie electorală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: