Ultima grijă a parlamentarilor: inițiativă legislativă pentru indemnizația Avocatului Poporului. Un deputat brașovean printre semnatari

Inițiativă parlamentară pentru indemnizația Avocatului Poporului.

Parlamentarii români au rezolvat toate problemele importante ale țării, mai ales cele legate de apariția coronavirusului, astfel că au inițiat un proiect de lege ce ține de indemnizația Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului ar putea avea o indemnizatie lunara echivalenta judecatorilor cu grad maxim de la Inalta Curte, iar adjunctii acestuia vor avea o indemnizatie lunara echivalenta cu cea a judecatorilor cu grad de curte de apel, potrivit unui propuneri legislative initiate de 8 deputati, in aceste zile in care toata lumea se concentreaza doar pe combaterea pandemiei de coronavirus, potrivit ziare.com.

La implinirea varstei standard de pensionare, Avocatul Poporului si adjunctii Avocatului Poporului, care au indeplinit cel putin un mandat complet ( 5 ani- n.red.), beneficiaza de pensie calculata potrivit prevederilor legale aplicabile judecatorilor, se mai arată în propunerea legislativă.

Pe acest proiect și-au pus semnătura 4 deputați PSD(Adrian Solomon, Marian Cucsa, Claudia Gilia și Florin Iordache), deputatul PNL Adriana Saftoiu, Steluta Cataniciu(neafiliat), deputatul UDMR Eva Cesp, dar și deputatul de Brașov, Izabella Ambrus.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: