Uite masca, nu e masca!

Orban: Dacă luni câştigătorul licitației nu vine cu măştile, vom rezilia contractul

Măștile pentru persoanele vulnerabile dau mari bătăi de cap Guvernului Orban. La aproape 6 luni de la începutul pandemiei, problema măștilor pentru persoanele defavorizate este de actualitate.  Românii săraci se pare că mai au de așteptat până să primească măști.

“Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. (…) Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Raluca Turcan: Este „absolut imposibil” ca guvernul să asigure măști pentru toți elevii și profesorii din România.

Bâlbâielile Guvernului nu se opresc aici, din păcate, când vine vorba de protecția cetățenilor.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii” a declarat Raluca Turcan.

Cum își vor permite oare familiile cu mai mulți copii să achziționeze măști zilnic? Dar cadrele didactice? Să nu mai vorbim de învățământul ”gratuit”, care, la fiecare început de an școlar lasă o gaură imensă în buzunarul părinților. În schimb, executivul a aruncat milioane de Euro pentru campanii COVID la TV, radio, presă scrisă despre cum să purtăm măști…dacă le avem, bineînțeles…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: