Uite masca, nu e masca! Peste 290 de persoane amendate de polițiștii brașoveni

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Brașov, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în mijloacele de transport în comun situate pe raza județului Brașov.

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, scopul acestor acțiuni fiind acela de a preveni și limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

 

Acțiunile sunt organizate și desfășurate de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în colaborare cu polițiști locali și jandarmi.

 

Ieri, 22 octombrie, polițiștii brașoveni au verificat 125 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 1.950 de persoane,  au verificat  175 mijloace de transport persoane și aproximativ 300 de autovehicule iar pentru abaterile constatate au aplicat peste 290 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală  în valoare de 32.500 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat aproximativ 2.000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 31 de persoane și   au verificat 19  societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, aplicând 31 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au legitimat 39 de persoane și 2 locații, aplicând 14 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în cuantum de 1.000 lei.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: