Uite masca, nu e masca! 90 de brașoveni amendați fiindcă nu purtau mască de protecție

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acţiuni fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Astfel, la data de 06 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului,  polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali, au organizat și desfășurat cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în principal în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase precum și în mijloacele de transport în comun de pe raza întregului județ Brașov.

 

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 81 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au fost legitimate aproximativ 1.250 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă şi verificate 215 autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 118 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 90 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 14 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 1 pentru fapte de natură economică, în valoare totală de aproximativ  10.500 lei.

 

 

One thought on “Uite masca, nu e masca! 90 de brașoveni amendați fiindcă nu purtau mască de protecție

  • 8 octombrie 2020 la 8:39
    Permalink

    In 7octombrie ,politistii din Bucuresti,avertizau oamenii care nu purtau masti de protectie.In Brasov,din data de 6 octombrie amendau oamenii care nu purtau masca! Deci politia Brasov,”impusca” apoi „someaza”! Sa le fie rusine politistilor brasoveni!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: