Ucigașă la 18 ani. A golit o casă de bunuri, apoi a ucis-o cu sânge rece pe proprietară

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 2 decembrie 2020, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o femeie, în vârstă de 18 ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „omor” şi „furt calificat”. La aceeaşi dată, inculpata, aflată în stare de reţinere, va fi prezentată, cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov.

Din actele întocmite în cauză a rezultat faptul că, în seara zilei de 30.11.2020, inculpata ante-menționată, împreună cu o altă coinculpată minoră în vârstă de 17 ani, s-au deplasat la domiciliul victimei din municipiul Braşov, au escaladat poarta imobilului şi s-au ascuns vreme de mai multe ore într-o anexă a apartamentului acesteia unde au aşteptat până s-au stins luminile din acest apartament precum şi din apartamentul vecin. În jurul orei 03.00, cele două au forţat un gard de lemn, au ajuns în dreptul geamurilor apartamentului victimei, au spart unul din geamuri şi au pătruns în interiorul apartamentului în sufragerie.

Cele două s-au descălţat pentru a nu face zgomot şi au sustras mai multe bunuri din sufragerie, la lumina telefonului mobil. Auzind zgomot în casă, proprietara  în vârstă de 74 de ani a dat nas în nas cu hoațele. Cum proprietara a început să țipe, brașoveanca de 18 ani a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuțit până când victima a decedat. Cele două coinculpate au mai luat ceva bunuri din sufragerie, moment în care au fost observate de un martor.

”Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Braşov – Serviciul de Investigații Criminale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de
administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a spus Adrian Aldea, procuror sef, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: