Turneu bun, în debutul sezonului, pentru echipa de baschet U14 a ACS Transilvania

Echipa de baschet Under 14 a ACS Transilvania Brașov a început sezonul 2020-2021 cu un turneu de patru meciuri, la Sibiu, în perioada 6-7 martie. Băieții antrenați de muntenegreanul Zeljko Bubanja au avut două „duble” cu CSȘ Brașovia și ACS Alpha Sport Team Sibiu, câștigând trei partide (94-35 și 76-38 cu echipa brașoveană, 67-64 cu cea sibiană) și pierzând una singură (40-60 cu Alpha Sport, campioană națională en-titre la această categorie de vârstă).
„Sunt foarte bucuros pentru felul în care s-au dăruit copiii, pentru evoluțiile lor din fiecare meci. Este greu să joci după șase luni de la ultima competiție, care, și ea, avusese loc tot după șase luni de pauză. Practic, abia ne reintrăm într-un ritm competițional după un an. Nu este ușor nici pentru un jucător matur să dispute patru meciuri în două zile, cu atât mai mult pentru un copil. Dar acestea sunt condițiile actuale, suntem conștienți că doar așa ne putem desfășura în vremuri de pandemie, când competițiile au loc doar cu testările costisitoare pentru coronavirus. Mai bine așa decât deloc, până vom reveni la normal, poate din sezonul următor! Așa că nu ne rămâne decât să ne bucurăm de baschet și să tratăm fiecare partidă cu gândul de a juca foarte bine și de a ajunge la turneul final. Felicitări echipei și mulțumiri tuturor celor care ne sprijină în această perioadă: conducerea clubului, sponsori, părinți!”, a precizat Zeljko Bubanja, antrenor al ACS Transilvania.
Competițiile juvenile de baschet au fost întrerupte în România, în contextul pandemiei de coronavirus, în martie 2020. De atunci, singurele meciuri au avut loc în luna septembrie a anului trecut, când au fost organizate turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori, în aer liber. De altfel, echipa antrenată de Zeljko Bubanja a obținut medalia de bronz, la categoria U13. A urmat o nouă pauză, de jumătate de an, iar în acest debut de primăvară Federația Română de Baschet a decis disputarea sezonului 2020-2021 într-un formart scurt, până în luna iunie, după tiparul folosit în această perioadă în competițiilor profesioniste: câteva turnee „bulă”, înaintea fiecăruia fiind obligatorie testarea RT-PCR pentru toți participanții (sportivi, oficiali).
În campionatul masculin U14, sezonul regulat conține două turnee, al doilea fiind programat în 27-28 martie și fiind urmat de turneul semifinal (24-25 aprilie) și de turneul final (9-13 iunie).
Lotul ACS Transilvania U14 la turneul de la Sibiu: Luca Illes, Tudor Jurcă, Rareș Bercu, Eduard Bădescu, Paul Rebic, David Istioc, Călin Bibire, Alexandru Nyako Hegedus, Alexandru Blaga, Alin Pădurariu, Robert Negotei, Andrei Axinte.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: