Turiștii care vor să intre în Grecia vor fi testați în mod aleatoriu

Reprezentanții Ambasadei Greciei la București au declarat astăzi că turiștii care vor dori să intre în Grecia vor fi testați la vamă în mod aleatoriu, deși purtătoarea de cuvânt a Ministerului român de Externe a făcut ieri seară anunțul potrivit căruia toți călătorii care  intră în Grecia pe la punctele de frontieră vot fi supuși obligatoriu unui test antigen COVID.

„În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării”, a transmis Ministerul de Externe.

Confuzia a fost creată și de purtătorul de cuvânt al MAE care a declarat în cadrul unui post de televiziune că toți turiștii vor fi testați rapid la vamă. Informația a fost transmisă greșit din cauza unei erori de traducere. Ministerul a precizat ulterior că angajatul care a comis greșeala a fost concediat.

”Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai uşor să mergem în Grecia cu avionul. Turiştii care intră terestru în Grecia vor fi testaţi, nu contează că sunt vaccinaţi, testaţi, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată”, a declarat Oana Darie, purtătorul de cuvânt al MAE la Digi24, potrivit News.ro.

Potrivit MAE toate persoanele care sosesc în Grecia, indiferent de statul de provenință trebuie să completeze obligatoriu formularul PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: