Turiști surprinși de o ploaie torențială pe Tâmpa. Printre ei se afla și un bebeluș de o lună

Inconștiență? Cum să urci pe Tâmpa cu un bebeluș de o lună….

Actiune de evacuare a doua grupuri de turisti surprinsi de ploaia torentiala pe Tampa.
Cele doua grupuri de turisti au ramas blocate pe Tampa, dupa inchiderea programului de functionare a instalatiilor de transport pe cablu si s-au adapostit de vremea potrivnica, in zona restaurantului Panoramic, de unde au fost preluati de salvamontisti si transportati, in ordinea prioritatii. Mentionam ca primul grup evacuat a fost compus din 3 persoane si includea un bebelus de doar o luna de zile. Cel de-al doilea grup a fost alcatuit din 4 tineri, din care doar unul avea incaltari adecvate unei plimbari montane.
Sfatuim turistii care au in componenta grupului copii, sa manifeste mai multa responsabilitate, deoarece acestia sunt foarte sensibili la schimbarile de temperatura generate de schimbarea vremii si sa se intereseze de programul de functionare a instalatiilor de transport pe cablu, pentru a se putea retrage in siguranta de pe munte in caz de vreme rea.

2 comentarii la „Turiști surprinși de o ploaie torențială pe Tâmpa. Printre ei se afla și un bebeluș de o lună

 • 26 august 2021 la 12:15
  Permalink

  sa lasam paternalismele, ‘sa fim buni’ si la ‘Protectia Copilului’ cu ei, sa dea explicatii ce alte pasiuni, obiceiuri periculoase mai au, pt ca astia sant din aia care nu se lasa. O mica amenda – pai de ce un taximetrist daca opreste pe banda aia pt biciclete chipurile, plateste amenda (in timp ce biciclistul smart circula pe trotuare) si astia care pun viata copilului in pericol, pun lumea in miscare aiurea sa nu fie piscati un pic asa. Nu zic c-au fost beti, dar sa fie testati si pt alcool la o adica..mai sant si care se catara beti pe coclauri apoi au pretentia sa fie salvati ?

  Răspunde
 • 27 august 2021 la 20:17
  Permalink

  poate am exagerat cu ‘protectia copilului’ – dar oricum sa urci cu bebelus de o luna pe Tampa e ceva iesit din comun. Brasovenii si cei care conosc muntele nu au cultura asta. Astia sant precum baietii si pitipoancele de la campie care-i vedem iarna pe partii in Poiana si Predeal, imbracati ‘de oras’, pantofi, incaltaminte cu toc, ca incurca lumea, se tavalesc aiurea, imprevizibili, nesimtiti, nu se dau din partie, se dau in spectacol, cad in fata celor care coboara pe sanie sau pe schi..
  – in privinta amenzilor care ar fi de ‘militie’…cine a trait in occident stie ca militienii europeni dau amenzi si pt fapte aparent minore, unii de la politia rutiera nu se dau inapoi nici sa controleze un bebelus in pampersi…

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: