Turistâ tâlhărită într-o pensiune din Predeal

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”tâlhărie calificată” și ”lovirea sau alte violențe”.

În fapt, polițiștii au fost sesizați de către o tânără, în vârstă de 21 ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o locație turistică amplasată pe raza Stațiunii Predeal, ar fi fost agresată fizic și ulterior deposedată de o sumă de bani, de către o persoană de sex masculin.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 40 ani, din județul Argeș, s-ar fi cazat la o pensiune din Stațiunea Predeal, județul Brașov, iar în urma unui anunț postat pe un site online, ar fi contactat-o telefonic pe tânăra în cauză, stabilind o întâlnire cu aceasta în vederea obținerii unor favoruri sexuale, contracost.

La un moment dat, între cele două persoane au survenit neînțelegeri, în urma cărora femeia ar fi fost agresată fizic de către bărbatul în cauză, iar ulterior, având un comportament amenințător, acesta i-ar fi sustras  o sumă de bani.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, suspectul a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

  • Polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “evaziune fiscală”.

Din cercetări a rezultatul faptul că, în perioada aprilie 2014 – decembrie 2018, o femeie, în vârstă de 52 ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi evidențiat în actele contabile cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni economice reale sau prin omisiunea evidențierii lor, creând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 100.000 lei.

La data de 11 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi au pus în aplicate două mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost ridicate mijloace de probă în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reținută pentru 24 de ore și introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: