Turcia este pregătită pentru sezonul de vară 2021

Datorită măsurilor de securitate sporite, Turcia – unul din liderii mondiali in domeniul turistic –  este pregătită pentru sezonul estival 2021. Certificatul de turism sigur, introdus de catre Turcia în iunie 2020, certifică conformitatea cu standardele internaționale de siguranță pentru toate unitățile cu care turiștii intră în contact, inclusiv aeroporturi, unități de cazare, restaurante, cafenele, facilități culturale și vehicule, parcuri tematice, teleschiuri. În al doilea an de existență, peste 9.800 de întreprinderi au primit un astfel de certificat. Începând cu 2021, Turcia a făcut acest certificat obligatoriu pentru toate facilitățile de cazare cu o capacitate de 30 de unitati sau mai mult. Turcia a acordat, de asemenea, prioritate lucrătorilor din turism ca parte a unui program național de vaccinare.

În cadrul evenimentului, care a avut loc în perioada 21-23 mai și la care au participat ambasadorii țărilor străine în Turcia, ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a vorbit despre pregătirile pentru sezonul estival a anului 2021. Dl Ersoy a menționat: „Turcia a fost una dintre primele țări din lume care a lansat un „Program de certificare a turismului sigur” în iunie 2020. În 2020, am primit 16 milioane de invitați în țara noastră. Siguranța în turism a fost principala noastră prioritate în ultimul an. Datorită măsurilor sigure și eficiente pe care le-am luat, programul nostru de certificare a devenit unul dintre cele mai de succes din lume. În primul rând, am făcut ca certificarea să fie obligatorie pentru cazările cu o capacitate de 30 de unitati sau mai mult și apoi am crescut frecvența inspecțiilor pentru a ne asigura că companiile certificate își mențin nivelul. Până în prezent, au fost primite peste 27 de milioane de doze de vaccin ca parte a programului nostru național de vaccinare. Programul de vaccinare, în care acordăm prioritate lucrătorilor din turism, va continua să se accelereze în iunie.”

În plus, ministrul Ersoy a spus: “2021 va fi anul siguranței în sezonul turistic. Turcia anul trecut a fost o țară lideră în domeniul turismului sigur. 2021 va fi anul securității sporite. Suntem pregătiți pentru sezonul estival cu peste 10.000 de facilități de turism certificate in toată Turcia “.

 

Ambasadorii au studiat măsurile luate la fața locului

Ministerul Turc al Culturii și Turismului și Agenția Turcă pentru Dezvoltare și Promovare a Turismului (TGA) a primit ambasadorii la evenimentul «Turism sigur» in Antalya. Ministrul turc al Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat că Ministerul dorește ca reprezentanții misiunilor externe din Turcia să verifice personal eficacitatea tuturor măsurilor in cadrul programului turismului sigur.

 

Despre Turcia

Situat în regiunea mediteraneană a Turciei, care leagă Asia și Europa, separate de Bosfor, este un loc unic care a fost vizitat de un număr mare de turiști anul trecut. Țara, care a fost întotdeauna un loc de interacțiune a culturilor, inspiră astăzi vizitatorii cu istoria, natura și gastronomia sa, reflectând diversitatea civilizațiilor de-a lungul secolelor. Situată la răscruce de culturi, Turcia are o înțelegere originală a artei și modei, care este o sinteză a tradiției și modernității.

Mai multe informații despre Turcia : www.goturkiye.com

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: