Tupeu maxim: a furat o mașină și a plecat la drum, deși avea permisul auto suspendat

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “furt în scop de folosință” și ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În fapt, la data de 03 februarie 2021, în jurul orei 01.20, polițiștii au depistat în trafic, un bărbat, în vârstă de 31 ani, care conducea un autoturism pe str. Vișinului din municipiul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, ca urmare a unei abateri anterioare la regimul rutier.

Conducătorul auto a refuzat testarea din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat și fiind condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, acesta a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice.

În continuarea cercetărilor efectuate în cauză, cadrele de poliție au stabilit faptul că  bărbatul ar fi sustras autoturismul din curtea unei societăți comerciale cu scopul de a-l folosi pe nedrept.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: