Tudor Ciuhodaru: Este o crimă cu premeditare! Redeschideți spitalele!

Este incredibil! Nu am crezut vreodată că o să văd așa ceva în România!

Vreau ca viața fiecărui român să fie protejată! Redeschideți spitalele!!!
Suntem pe un teren minat.

Trag azi un nou semnal de alarmă privind erorile și haosul din strategia și aplicarea măsurilor din această pandemie. Bolnavi umiliți, alungați din spitale, cozi pentru rețete și tratamente.

Aproape că este o crimă cu premeditare! Ce țară europeană, ce țară NATO?! Nu spunem mereu că vrem să fim tratați la Iași, la Bucureșt la fel ca la Bruxelles?!

Mă întreb ce s-a întâmplat în tot acest interval de timp. Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveste prevenirea unor astfel de situații.

De peste un an le tot propun o nouă strategie, acel plan B care să fie aplicat în această pandemie, de la testarea extinsă regulată, gratuită până la creșterea capacităților de terapie intensivă dar nu au făcut nimic!

Rețineți:
1. Am avut dreptate. Singura opțiune sănătoasă pentru a reveni cât mai rapid la viața noastră de dinainte de pandemie este ca toți românii să poată benefia gratuit de testare (cheia e la testele rapide)! Eu am spus mereu același lucru iar acum o spune și Comisia Europeană. Mai exact statele membre ar trebui să își actualizeze strategiile de testare pentru a ține seama de noile variante ale virusului și să extindă utilizarea testelor rapide.
2. Puteam ști exact ce resurse medicale trebuie alocate dar și momentul relaxării, o relaxare corectă bazată pe știință, dar din nefericire pentru noi toți –acel plan B pe care tot îl propun de mai bine de 1 an și nu aude nimeni- de testare extinsă, regulată, gratuită a tuturor celor suspecți/expuși/ asimptomatici (cheia e la testele rapide) înca nu se aplică. Oare pe unde sunt cele 2 milioane de teste de la UNIFARM?
3. Nu numai că majoritatea reacțiilor au fost tardive și mai mult pompieristice decât științifice dar nici acum nu vedem semne de trezire în ceea ce priveste prevenirea unor astfel de situații. Cât timp refuză planul B –testează cât vor ei, ce vor ei, se infectează cât vor ei, raportează ce vor ei doar pentru a-și acoperi măsurile aberante (inclusiv restricționarea accesului la sănătate).

Mă pot doar întreba:

1. De ce la un an de la debutul acestei pandemii nu avem nici dorința și nici putința de a face gratuit aceste teste tuturor românilor în sistemul sanitar de stat?
2. De ce la un an de la debutul acestei pandemii spitalele modulare sunt închise sau nefuncționale?
3. De ce au interzis comercializarea testelor rapide în farmacii?
4. De ce vaccinarea e gratuită dar testarea e pe bani grei?

Soluţiile înseamnă mai puțini oameni infectați, mai mulţi oameni trataţi şi mai multe vieţi salvate. Pe mine mă interesează doar viața oamenilor și știința.

Sper să susțineți acest demers. Redeschideți spitalele!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: