Trofeul „Vintilă Cristescu”, adjudecat de Andrei Dorin Rusu și Cristina Simion Una dintre doamnele atletismului românesc, Corina Țifrea, a dat startul celor trei curse

Aproximativ 150 de alergători de toate vârstele au participat, sâmbătă, la ediția a doua a Cupei Colțea – Trofeul „Vintilă Cristescu”, competiție care a avut loc în Parcul Sportiv Brașov.

Concursul naţional de alergare cros a fost dedicat sportivilor legitimați la cluburi și asociații sportive din România, dar și atleților amatori. Astfel, s-au desfășurat curse de 10.000 metri masculin (atleţi legitimaţi + atleţi amatori), 8.000 metri feminin (atlete legitimate + atlete amatoare) şi 3.000 metri (copii până la 14 ani, fete + băieţi).

Trofeul „Vintilă Cristescu” a ajuns, în acest an, la Andrei Dorin Rusu, sportiv legitimat la CSM Vatra Dornei / CSA Steaua București, câștigător al cursei de 10 kilometri, respectiv la Cristina Simion, sportivă legitimată la CSA Steaua București, care s-a impus în cursa de 8 kilometri.

Brașoveanul Coman Nicolae Marian (CSU Arad) și Ion Luchianov (Știința București) au completat podiumul în cursa sportivilor legitimați, la 10.000 de metri.

Clasamentele atleţilor amatori s-au realizat pe fiecare categorie de vârstă în parte, feminin şi masculin: 8-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani, 17-19 ani, +20 ani, +23 ani, +30 ani, +40 ani, +50 ani, +60 ani.

Startul celor trei curse a fost dat de una dintre doamnele atletismului românesc, Corina Țifrea, multipă campioană națională și balcanică, dar și câștigătoare a unei medalii de bronz la Mondiale Universitare din 1981 (București) și a unei medalii de aur în Cupa Europei în 1989 (Viena).

„Mă bucur să ajung din nou la Brașov, după vreo 40 de ani. Aici am început atletismul și am luat primele medalii. Îi felicit pe participanți, și pe cei mici și pe cei mari. Acest eveniment nu aparține doar atletismului, ci și unui mod de viață prin care ne menținem sănătatea. Sunt convinsă că cei prezenți nu folosesc alergarea doar cu acest prilej, ci în fiecare zi. A fost o zi frumoasă pe care am petrecut-o în Parcul Sportiv Brașov”, a spus Corina Țifrea.

Competiţia a fost organizată de către Asociaţia Judeţeană de Atletism (AJA) Braşov, în parteneriat cu ACS Colţea 1920 Braşov, cu co-finanţare de la Consiliul Judeţean Braşov, cu sprijinul Federaţiei Române de Atletism (FRA), al Primăriei Municipiului Braşov, al partenerilor şi sponsorilor, în memoria întemeietorului clubului sportiv Colţea.

Traseul de concurs a fost amenajat în Parcul Sportiv Braşov (fostul Parc Tractorul), fiind măsurat și omologat de Federaţia Română de Atletism (FRA).

Festivitatea de premiere a fost efectuată de către Corina Țifrea, Dragoș Crăciun (președintele Comisiei de sport din Consiliul Județean Brașov), Oana Enache (vicepreședinte AJA Brașov) și Ciprian Jurubescu (președintele ACS Colțea 1920 Brașov).

*Rezultatele complete ale curselor se găsesc la linkul: https://www.trackmyrace.com/ro/running/event-zone/event/cupa-coltea-trofeul-vintila-cristescu/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: