Triplarea taxei de salubritate i-a scos pe sibieni în stradă. Vor ieși și brașovenii pentru creșterea tarifelor la parcare?

Câteva sute de persoane au protestat duminică în Piața Mare din Sibiu. Nemulțumirea este legată de triplarea tarifului la taxa de salubritate. Modul de calcul stabilit de Primăria Sibiu i-a scos din minți pe locuitorii orașului. O persoană care locuiește singură ar trebui să achite același preț ca și o familie compusă din 5-6 membri. Potrivit proiectului de hotărâre, un sibian care locuiește singur ar urma să achite 430 de lei pe an. ”Nu este corect ca eu să plătesc același preț pe care îl plătește și o familie cu 6 membri. Plătesc de 3 ori mai mult. Nu este corect și nu voi fi de acord cu această taxă”, a spus un sibian revoltat. Oamenii susțin că ar trebui ca taxarea să se facă pe persoană, nicidecum pe familie.

Nemulțumiri sunt și la Brașov. Locuitorii de sub Tâmpa nu sunt de acord cu creșterea prețului pentru locurile de parcare administrate de P&P. De asemenea, nici cu faptul că orașul s-a umplut de parcometre, prin tot orașul s-au amenajat noi locuri de parcare cu taxă. Brașovenii susțin că sunt de acord cu parcările cu plată, dar să fie amenajate și parcări gratuite. Plus că există o problemă reală a locurilor de parcare în zona centrală. Aici dacă nu ai bani, nu ai nicio șansă să parchezi. Cum mulți brașoveni s-au arătat nemulțumiți, nu este exclus ca aceștia să protesteze față de noile prețuri și apariția parcometrelor peste tot. Pe rețelele de socializare brașovenii discută, însă perioada sărbătorilor de iarnă încă i-a ținut în case. Cum se anunță creșteri de prețuri și la alimente și la energie, sunt de așteptat și mișcări de stradă.

 

 

foto: oradesibiu.ro

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: