Transportul metropolitan, falimentul firmelor de transport? Ce spun cei implicați? (VIDEO, FOTO)

Cateva firme care au licenta de transport pe trasee din judetul Brasov se indreapta cu pasi repezi spre faliment. Cel putin asa sustin operatorii din transport, care sunt nemultumiti de decizia conducatorilor judetului cu privire la dezvoltarea zonei metropolitane si extinderea transportului local spre localitatile invecinate. Mai exact, pe viitor se are in vedere ca operatorul RATBV sa preia toate traseele din zona metropolitana. Numai ca, toti operatorii ar avea de suferit. Nemultumiti, principalii transportatori ameninta cu actiuni in judecata.

Pentru noi aceasta decizie a celor care conduc judetul inseamna faliment. Soferii au inceput deja sa ne plece. Multi spun ca daca tot vine RATBV sa opereze, de ce ar mai ramane la privat si pentru cat timp…Nu suntem numai noi aici, sunt si alte firme de transport. Insa, eu sunt cel mai mare dintre toti. Firma mea are 1000 de autobuze in toata tara. Practicam transportul de persoane de atata timp. Am cumparat 50 de autobuze noi. Investim constant in mijloace de transport. Insa,  acum, se pare ca nu suntem lasati sa ne facem treaba. Intrebarea este, de ce nu suntem lasati sa participam la licitatie, iar cel mai bun sa castige. Asa se intampla in toata lumea, nu doar in Romania. Practic ni se ia dreptul sa participam la o licitatie. Nu este corect, este o concurenta neloiala in momentul de fata. De exemplu noi avem licenta pe ruta Brasov-Cristian-Bran-Moieciu. De la 1 ianuarie pe ruta Brasov-Cristian a aparut si RATBV. Nu mi se pare in regula. Noi avem licenta pana in iulie, insa am aflat ca din ianuarie pe zona metropolitana intra doar operatorul din Municipiul Brasov. Ne-a nenorocit pe toti. Am atatia angajati, ce fac? La ei se gandeste cineva? ”, a spus Constantin Codreanu, unul dintre cei mai mari operatori de transport de persoane din Romania.

RATBV nu are autobuze nici sa acopere municipiul, dar preia zona metropolitana…

Potrivit angajatilor RATBV, operatorul de transport din municipiu inca  mai are probleme cu flota de autobuze si troleibuze. Desi s-a incheiat un contract cu o companie din Turcia care va furniza autobuze noi municipiului, acestea le vor inlocui practic pe cele vechi. In ce priveste troleibuzele, acestea se defecteaza din ce in ce mai mult, cel putin asa sustin o parte din soferii societatii. Se pare ca multe din troleibuze ajung la ateliere cu defectiuni majore. Pentru cei care vor sa extinda transportul metropolitan, ramane intrebarea ce autobuze vor trimite spre localitatile unde vor sa opereze RATBV, pe cele noi sau pe cele care au fost inlocuite in municipiu? Exista autobuze cat sa acopere toata zona metropolitana? Apoi, stie toata lumea criza de soferi care exista atat la RATBV, cat si la firmele private de transport persoane. Cum vor opera cei de la RATBV cand nu au soferi nici pentru traseele din orasul Brasov?Stim ca si in prezent exista intarzieri, iar orarul este dat peste cap uneori. Cum va fi in judet?

Ce spune Adrian Gabor, vicepreședintele Consiliului Județean despre transportul public județean de persoane?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: