Transportatorii controlați și amendați de polițiști. Sancțiuni de peste 130.000 de lei!

În perioada 12 – 18 octombrie 2020, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au desfășurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

 

Activitățile s-au desfășurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), fiind coordonată la nivel național, de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au vizat respectarea de către conducătorii auto ai fiecărei categorii de vehicule, anterior menționate, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

 

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

 

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 1.684 autovehicule, dintre acestea 935 fiind mijloace destinate transportului public de persoane și 749 autovehicule destinate transportului de marfă.

 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 475 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 288 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002-Rep. privind circulația pe drumurile publice și 179 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale este de peste 130.600 lei.

 

De asemenea, polițiștii au retras 13 certificate de înmatriculare și au reținut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, în toate cele trei cazuri fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care va fi propusă soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Au fost imobilizate 4 autovehicule de transport marfă, pentru nerespectarea de către conducătorii auto, a perioadelor de odihnă, aspecte prevăzute de O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

 

Polițiștii braşoveni verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: