Transport în comun în Județul Brașov: soluții

În Județul Brașov transportul în comun este asigurat de autoritatea publică locală, prin Regia Autonomă de Transport doar în Municipiul Brașov. Modernizarea acestuia se face tot la Brașov, unde de curând primele autobuze electrice au fost cumpărate. Exista stații de autobuz și de încărcare moderne și câteva piste de biciclete, precum și un sistem de bike sharing în Piața Sfatului.

 

În Municipiul Făgăraș se va implementa în perioada următoare, fiind în fază de licitație, același sistem de transport în comun modern cu autobuze electrice, stații electrice de încărcare, stații de autobuze moderne și sistem bike sharing, precum și piste de biciclete în zona pietonală, zona centrală și cea industrială a Municipiului Făgăraș.

 

În calitatea de consilier onorific al Primarului Municipiului Făgăraș sunt implicată în toate proiectele de investiții finanțate din fonduri europene ale Primăriei Municipiului Făgăraș. Acest proiect de mobilitate urbană este cel mai important proiect care se implementează în acest exercițiu financiar la Primăria Făgăraș, fiind în valoare de 30 de milioane de euro.

 

In toți acești ani s-au purtat discuții la nivelul primăriilor localităților din Zona Metropolitană a Municipiului Brașov pentru a se implementa transportul în comun, dar fără finalitate. Ultimul termen vehiculat a fost iunie 2019. Se pare că o parte din primarii din Zona Metropolitană a Brașovului nu au avut interes ca acest lucru să se întâmple, protejând astfel o anumită firma care deține monopol pe piața transportului în comun în Județul Brașov.

 

Licențele de transport în Județul Brașov se eliberează de către Consiliul Județean în baza unei licitații la Ministerul Tansporturilor care desemnează firma câștigătoare care va asigura transportul de persoane pe tot teritoriul Județului Brașov.

De ani de zile în Județul Brașov acest transport de persoane este asigurat de o singură firmă, a cărei parc auto este învechit și care nu a investit în autobuze moderne și nepoluante.

 

𝐈̂𝐧 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭 𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯, 𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧 𝐥𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐮𝐧 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐚𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯

 

Cetățenii Județului Brașov vor avea posibilitatea să se deplaseze pe întreg teritoriul județului cu autobuzul. Practic, planul este implementarea unui sistem de transport integrat prin care să nu existe nicio localitate din județ unde să nu existe transport public modern. Finanțarea acestui proiect se va face cu fonduri europene.

 

În Țara Făgărașului a avut loc o primă întâlnire a primarilor pentru a se constitui în Asociație pentru Dezvoltare Intercomunitară. Această asociație are ca scop atragerea de fonduri europene în exercițiul financiar 2021-2027 pentru planul de mobilitate extins al Municipiului Făgăraș. Astfel vom aplica pentru două proiecte în valoare de câte 50 milioane de euro la ADR Centru pentru a acoperi întregul teritoriu al Țării Făgărașului.

Dacă voi deveni Președinte al Consiliului Județean Brașov voi constitui în colaborare cu primăriile alte 2 sau 3 astfel de asociații de dezvoltare intercomunitară în jurul orașelor Zărnești, Rupea și Săcele pentru a asigura acest transport comun modern pe întreg teritoriul județului.

 

𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐁𝐫𝐚𝐬̦𝐨𝐯 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐚𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐜𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫t!

 

Avem soluții pentru toate problemele județului!

 

Împreuna suntem județul Brașov!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: