Transparența promisă la Primăria Brașov: reprezentanții instituției refuză să ofere informații de interes public

Transparența mult promisă de noul primar Allen Coliban a rămas la nivelul de live-uri și pe hârtie. În urmă cu mai bine de o lună, mai exact în data de 26 ianuarie 2021, reprezentanții publicației Transilvania365 au solicitat mai multe informații purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov. Dacă la unele întrebări s-a primit răspuns imediat, nu la fel s-a întâmplat cu întrebările referitoare la colectarea selectivă a gunoiului, la numărul de clădiri din centrul Vechi care urmează să fie reabilitate în 2021, la întrebarea dacă vor fi prinși bani în buget pentru amenajarea unor parcuri, așa cum a promis primarul în campania electorală(excepție Parcul Rulmentul care este un proiect demarat de vechiul Consiliu Local), la întrebarea privind măsurile care se vor lua pentru reducerea poluării. De asemenea,  nu s-a răspuns la întrebările dacă în zona IUS va fi amenajat parc la fel cum au promis consilierii locali USR în campania electorala, dacă vor fi schimbări la nivelul conducerii Poliției Locale, RIAL, RATBV și nu în ultimul rând s-a solicitat un punct de vedere cu privire la dezvoltarea imobiliară haotică de pe drumul spre Poiana Brașov.

Un subiect de care actualul primar s-a “agățat” foartr mult înainte de a ajunge în functie, mai ales în campania electorală. Însă, acum, când este întrebat despre acest lucru, refuză să răspundă.

La ultima discuție cu purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, acesta a spus că luni la prânz va transmite un răspuns referitor la drumul spre Poiană. Din păcate, nici acest lucru nu s-a întâmplat, semn că TRANSPARENȚA există, dar numai în live-urile primarului, în declarațiile de presă și pe hârtie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: