Transilvania365 a tot scris despre managementul bun din Oradea. Primăria Brașov de abia acum s-a trezit

Transilvania365  a publicat in ultimele luni mai multe articole cu privire la managementul bun din administratia locala oradeana. Mai exact, a prezentat modul in care au tratat sefii Primariei Oradea problema cladirilor istorice si cum au transformat centrul istoric din ruine in cel mai frumos din Romania. Insa, pentru toate aceste lucruri trebuie sa ai oameni buni pregatiti si sa vrei. Desi Oradea nu are potentialul Brasovului, angajatii administratiei locale au facut, cu siguranta, diferenta.

La ultima conferinta de presa organizata de primarul George Scripcaru, acesta a vorbit despre reabilitarea cladirilor vechi. Mai precis a admis faptul ca mai multi reprezentanti ai municipalitatii, in frunte cu arhitectul sef, au vizitat Oradea pentru a prelua din ideile bune pe care le-au pus in practica cei de acolo.

Primarul insa uita ca si Guvernul Romaniei a ajutat primariile in acest sens. De mai bine de un an, administratia locala poate interveni si reabilita o cladire urmand a recupera banii de la proprietar. De ce nu a pus in practica acest lucru Primaria Brasov, doar sefii institutiei pot spune. Intr-un an se puteau macar identifica toate cladirile cu probleme, astfel ca turistii care vin in oras sa nu mai fie intampinati cu mesaje gen :”Atentie, cad tigle!”.

Cu siguranta un castig pentru Primaria Brasov este  viceprimarul Laszlo Barabas. De cand a fost instalat , acesta s-a preocupat de mai multe puncte sensibile din oras. Noroc cu acesta pentru ca primarul George Scripcaru, dar si fostul administrator public, Miklos Gantz, au fost depasiti la mai toate capitolele. Cu ei la carma, orasul a stagnat in ultimii ani, cel putin asa spun multi specialisti. Daca alte orase s-au dezvoltat destul de mult si au demarat proiecte mari, la Brasov, doar o parcare controversata poate fi trecuta la proiecte mari…

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: