Traficant de droguri, în arest la domiciliu

Traficant de droguri arestat la domiciliu!

Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin. (1) Cod de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov în dosarul de urmărire penală nr. 153/D/P/2021. În temeiul art. 227 alin. (2), raporat la art. 202 alin. (4) lit. d) şi art. 218 Cod procedură penală dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Florescu Roberto-Mihai , cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de droguri de risc, în formă continuată, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (trei acte materiale), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.10.2021 şi până la data de 26.11.2021, inclusiv.

În temeiul art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatului Florescu Roberto-Mihai obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, respectiv imobilul situat în … fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. (2) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Florescu Roberto-Mihai trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice cu suspecţii Calfa Dragoş Nicolae, Rizescu Filip sau cu martorul Mihăilescu George-Adrian. Desemnează drept organ însărcinat cu supravegherea executării măsurii Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Braşov. În temeiul art. 221 alin. (4) Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului Florescu Roberto-Mihai că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 204 alin. (3) Cod procedură penală, luarea măsurii arestului la domiciliu este executorie. Dispune plasarea inculpatului sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, daca nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

În temeiul art. 221 alin. 8 Cod procedură penală prezenta încheiere se comunică inculpatului Florescu Roberto-Mihai, organului de supraveghere, respectiv Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov prin structura competentă, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor de la domiciliul inculpaţilor şi Poliţiei de Frontieră Române. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 28.10.2021, ora 14:50.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  171/2021  28.10.2021

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: