Trafic de droguri, trafic de persoane și contrabandă cu arme la Brașov

Scenarii desprinse din filmele cu mafioti la Brasov. Doi barbati au fost arestati intr-un dosar in care sunt efectuate cercetari pentru trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc si contrabanda calificata cu arme.

Polițiștii specializaţi în combaterea criminalității organizate din Brașov și ai  Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au acționat pentru depistarea a doi bărbați bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

La data de 28 august a.c., polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov,  au acționat pentru depistarea a doi bărbați, cu vârste de 44 și 40 de ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Acțiunea vine în continuarea cercetărilor într-un dosar penal instrumentat de D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, în care se efectuează verificări pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de droguri de  risc, contrabandă calificată cu arme și muniții și nerespectarea armelor și munițiilor.

 

Astfel, membrii grupării sunt bănuiți că ar fi vândut trei arme de foc, cu destinația vânătoare, despre care există informații că ar fi fost furate din Italia, pe parcursul anului 2016.Armele ar fi fost introduse în țară prin intermediul transportatorilor care efectuează curse regulate pe relația România-Italia.Pentru stabilirea întregi activități infracționale a celor trei s-a colaborat cu autoritățile judiciare din Italia.

În urma acțiunii, doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, contrabandă calificată și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În cauză, polițiștii au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: