Totul despre fondurile europene și PNRR. Câțiva experți au prezentat pe larg ce oportunități de finanțare sunt

Europarlamentarul Victor Negrescu, cu sprijinul PES activists România și organizația PSD Brașov, a organizat vineri 10 septembrie, la Brașov, conferința de informare Fonduri Europene pentru Viitor în care eurodeputatul și experți în materie de fonduri europene au prezentat celor aproape 100 de participanți oportunitățile de finanțare prin PNRR, programele europene sau disponibile direct la Bruxelles.

“România a intrat în ultimul pluton de țări care vor avea planurile de redresare aprobate de către Comisia Europeană. Din păcate, este posibil ca din cauza tensiunilor politice România să nu mai acceseze anul acesta avansul de circa 2 miliarde de euro.Mai mult, dat fiind termenul scurt pentru implementare, august 2026, este posibil ca multe din proiecte, inclusiv cele care privesc județul Brașov, să nu poată fi realizate dacă nu se începe mai rapid implementarea. Guvernul trebuie să accelereze redactarea planului pentru implementarea avansului și să stabilească cadrul normativ pentru accesarea și dezvoltarea programelor din PNRR. Prin această conferință de informare denumită generic Fonduri Europene pentru Viitor, ne propunem, împreună cu PES activists România și experții noștri, să arătăm că oportunitățile oferite de fondurile europene pot fi accesate atrăgând atenția că nu trebuie să pierdem această șansă. Le mulțumim colegilor din PSD Brașov pentru sprijinul oferit pentru organizarea acestei conferințe” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, coordonator național PES activists România și vicepreședinte național PSD.

 

”De la suma de 80 de miliarde de Euro, cât ar fi trebuit să revină României, după spusele președintelui țării, prin PNRR, s-a ajuns la 29 de miliarde de euro. Nici banii aceștia nu i-am primit încă deoarece documentele trimise de la ministere au fost întoarse de la Bruxelles.

Nu suntem finanțați și nu ne putemmări capacitatea de producție. Trebuie mers mai mult pe ideea de nationalism, ar trebui să cumpărăm mai mult produse românești. Deficitul comercial al țării a ajuns la aproape 13 miliarde de euro, după aproape 7 luni. Importăm produse alimentare de 2.9 miliarde de euro. Creăm locuri de muncă în afara țării și nu la noi.  

Mă bucur că în sală se află foarte mulți primari din județul Brașov. Prin intermediul acestei conferințe de informare vor descoperii numeroase oportunități legate de fondurile europene. Le mulțumesc tuturor participanților la această conferință pentru prezență și sper că țara noastră va reuși să acceseze fondurile atât de necesare. Nu trebuie ratată această șansă! ” a declarat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

 

” Mă bucur că am putut informa, azi,brașovenii, despre oportunitatile prezente și viitoare în domeniul finanțărilor europene. Accentul cade pe liniile de finanțare dedicate agriculturii și mediului rural. Conferința Fonduri Europene pentru Viitor, inițiată de europarlamentarul Victor Negrescu, raspunde unei nevoi uriașe de informație și claritate în acest domeniu. Din păcate, astăzi, în România lipsește cu desăvârșire transparența și un calendar asumat de lansare a liniilor de finanțare, comunicările decidentilor sunt vagi, imprecise iar asta dăunează mult pregatirii proiectelor publice sau private de calitate. În domeniul fondurilor europene avem multa zvonistica și amânare dar foarte puține programe concrete, lansate, care să poată fi accesate de autorități sau de companii.” a declarat Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: