Tot mai puțini brașoveni se vaccinează, iar cei care vor sunt încurcați. Cum își bat joc de ei autoritățile locale

Dezinteres și bătaie de joc! La Brașov, respectarea programării la rapel se face în funcție de cheful personalului medical de la Centrul de Vaccinare.

După ce că stau prost la capitolul vaccinare, autoritățile din Brașov își bat joc și de puținele persoane care vor să își facă vaccinul. La fel s-a întâmplat în ultimele zile, când multe centre de vaccinare s-au desființat. A existat un mesaj pe pagina de Facebook a DSP prin care a fost anunțat acest lucru cu o zi înainte de suspendarea activității centrelor, dar oare toți brașovenii avut acces la Internet sau au urmărit notificările acestei pagini? Ar fi fost firesc ca DSP să îi informeze pe brașovenii înscriși pe lista centrelor desființate unde pot să se vaccineze, mai ales că nu toate centrele rămase dispuneau de toate tipurile de vaccin. Este cazul celor care si-au făcut prima doza cu Moderna si trebuiau să își facă rapelul.

Cum centrele s-au închis, după insistențele presei, autoritățile locale i-au dirijat pe brașoveni spre centrul din Noua, unde, chipurile, ar fi  existat toate tipurile de vaccin. Dar, ce să vezi, o persoană programată sâmbătă la rapel a fost sunată chiar înainte să iasă din casă pentru a fi anunțată că va fi reprogramată. Deși a doua doză trebuie făcută după 28 de zile, o “atotștiutoare” de la Centrul din Noua sugera că aceasta poate fi făcută oricând, că nu este o problemă…Atunci oare de ce până acum s-a respectat acest termen?

După ce i s-a explicat că doza trebuie făcută în ziua programată, mai ales că persoana voia să plece din țară, reprezentanta centrului a spus că revine cu un telefon după ce discută cu medicul. Noroc însă cu intervenția prefectului Cătălin Văsii care a aflat de caz și a luat legătura cu centrul din Noua, rezolvând problema. În caz contrar, personalul medical și-ar fi bătut joc de cei programați.

Nici platforma Ro Vaccinare nu i-a ajutat prea mult pe brașoveni. Deși unele centre s-au vaccinat, brașovenii erau îndemnați printr-un mesaj să se vaccineze în același loc…

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: