Tot mai multe cazuri de violență

Este revoltător! Polițiștii brașoveni sunt sesizați zilnic de femei pentru a interveni în cazuri de violență.

Doar ieri, 27 septembrie 2021, patru femei au fost fie amenințate, fie agresate sau hărțuite de soți sau concubini. Polițiștii au emis ordine de protecție provizorii pe o perioadă de 5 zile față de bărbați.

 

  • Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “amenințarea”.

Din cercetările efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 27 septembrie 2021, în jurul orei 15.00, în timp ce se aflau la domiciliul comun, o femeie din municipiul Brașov ar fi fost amenințată cu acte de violență de către soțul său, aspecte ce i-au creat acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

  • La data de 27 septembrie 2021, în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Brașov au fost sesizați de către o tânără, în vârstă de 22 ani, din municipiul Brașov, cu privire la faptul că fostul său concubin, în vârstă de 37 ani, de care este despărțită în fapt, o urmărește pe traseul ce cuprinde locul de muncă și adresa de domiciliu.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză ar fi urmărit-o pe fosta sa concubină în repetate rânduri, atât la locul de muncă, cât și la adresa de reședință și, de asemenea, i-ar fi adresat prin intermediul unei rețele de socializare, amenințări cu acte de violență, provocându-i acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”amenințare” și „hărțuire”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

  • Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secției 3 Poliție, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “violența în familie” și ”lovirea sau alte violențe”.

În fapt, la data de 26 septembrie 2021, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din municipiul Brașov cu privire la faptul că ar fi fost agresată fizic, atât de către soțul său, cât și de către mama acestuia.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 26 septembrie 2021, în jurul orei 16.30, pe fondul unor discuții contradictorii, femeia în cauză ar fi fost agresată fizic de către soțul său și soacra sa.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordine de protecție provizorie, pe o perioadă de 5 zile, față de cele două persoane.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

  • Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “amenințarea”.

În fapt, la data de 27 septembrie 2021, în jurul orei 20.30, polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 de către o femeie din localitatea Hoghiz, județul Brașov, cu privire la faptul că mama sa ar fi fost amenințată cu acte de violență de către concubinul acesteia.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 59 ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe concubina sa, creându-i acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: