„Tosca”, un spectacol grandios, pe scena Operei Brașov

Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” vă invită miercuri, 10 aprilie 2019, de la ora 17.00, la muzeu, la Recitalul de la ora 5, intitulat „Lasă-mă să-ți cânt!”. Evenimentul muzical va fi susținut de artiștii Operei Brașov: Valentina Mărgăraș – soprană, Lăcrămioara Schuller – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană, împreună cu Nora Vlad – actriță și Simona Patriche –pianistă. La fagot: Oliver Popescu.

În cadrul recitalului, protagoniștii vor interpreta arii din operetele „Lăsați-mă să cânt!” de Gherase Dendrino, „Paganini” de Fr. Lehar, lied-uri de S. Rachmaninov – „Vocalise”, „Pașii” de F. Donceanu, aria „Pie Jesu” din „Requiem” de G. Fauré și „Se tu m’ami” de G.B. Pergolesi, dar și partea a II-a din „Concertul în Fa Major pentru fagot” de C.M. von Weber.

Biletele pentru Recitalul de la ora 5 se găsesc la Muzeul „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de eveniment.

 

Opera Brașov continuă seria programului artistic „Salonul Muzical al Operei” cu un nou eveniment muzical ce va avea loc vineri, 12 aprilie 2019, de la ora 17.00, în Foaierul Operei. Vor interpreta artiștii: Aurelia Florian – soprană, Maria Petcu-Catrina – soprană, Gabriela Hazarian – mezzosoprană, Mihai Irimia – tenor, Valentin Marele – bariton, Marian Rește – bariton, Nora Vlad – actriță. La pian îi va acompania maestrul Ovidiu Mezei. Își dau concursul instrumentiști din Orchestra Operei Brașov.

Preț bilete: 15 lei

         

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă invităm la un spectacol monumental – opera Tosca” de Giacomo Puccini. Libretul operei a fost creat de  Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victor Sardou. Piesa de teatru a fost montată la Paris în anul 1887 și a fost vizionată de Giacomo Puccini în același an, la Milano. Rolul titular a fost interpretat de celebra actriță Sarah Bernhardt. Impresionat de subiectul dramatic, Puccini compune opera „Tosca” în anul 1899, după o colaborare furtunoasă cu cei doi libretiști și cu editorul Giulio Ricordi. Premiera operei a avut loc pe 14 ianuarie 1900, la „Teatro Costanzi” din Roma. În rolul titular a evoluat soprana Hariclea Darclée, pentru care compozitorul a compus în mod special, la rugămintea artistei, aria „Vissi d´arte…” devenită astăzi una dintre cele mai îndrăgite arii de operă.

În distribuție, artiștii: Anda Pop – Floria Tosca, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași) – Mario Cavaradossi, Ionuț Pascu (București) – Scarpia, Dan Popescu – Angelotti, Lorand Cristian – Sacristanul, Nicolae Zaharia – Sciarrone, Claudiu Bugnar – Spoletta, Paul Tomescu – Temnicerul, Mariana Lazăr – Pastorul, Meda Enăcache – Statuia. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. Alături de ei, talentații cântăreți din Corul de Copii UNISON – seniorii, condus de dirijorul și managerul general George Dumitrașcu. Conducerea muzicală a spectacolului va aparține maestrului Giuseppe Carannante (Italia). Montarea de la Opera Brașov a operei „Tosca” a fost realizată, în 2013, de regizorul italian Matteo Mazzoni, împreună cu scenografa Rodica Garștea. Asistent regie: Asineta Răducan. Dirijor cor: Leonard Boga. Regia tehnică: Marilena Aldea.

Preț bilete: 35 lei – în sală; 25 lei – la balcon lateral (Pentru acest spectacol mai sunt foarte puține bilete disponibile!)

 

În stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

 

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: