Tomorrowland, Electric Castlle, Untold și Neversea pe lista celor care vor să aducă festivaluri la Brașov

Primaria Brașov a anunțat astăzi lansarea unei proceduri transparente pentru organizarea de evenimente în municipiul Brașov, în baza unor criterii aplicabile tuturor, astfel încât calendarul de evenimente să fie cât mai diversificat și atractiv, să asigure un impact economic cât mai mare asupra orașului, să fie actualizat în timp real, iar organizatorii să știe în ce condiții și în ce perioade pot organiza aceste evenimente.

Organizatorii unora dintre cele mai mari festivaluri din România  – Tomorrowland, Electric Castle, Untold și Neversea – au transmis deja municipalității intenția lor de a aduce evenimente de acest gen la Brașov și vor completa la rândul lor chestionarul inclus în procedură.

Fiecare organizator de evenimente  – festivaluri, concerte, târguri, expoziții, competiții sportive, intervenții culturale etc – care dorește să utilizeze domeniul public va trebui să completeze „Chestionarul preliminar pentru solicitarea ocupării domeniului public în vederea organizării activităților social-culturale, educative și sportive“, care se găsește pe site-ul Primăriei Brașov, brasovcity.ro, la secțiunea Acces rapid/Evenimente și cultură. Chestionarul include date despre organizator, despre eveniment (activități, locație de desfășurare etc), despre publicul țintă și numărul de participanți și de spectatori estimat, un plan de promovare al evenimentului, dar și date despre utilitățile necesare sau activități comerciale conexe. Măsurile necesare pentru prevenirea aglomerării traficului rutier,evitarea poluării, asigurarea ordinii și liniștii publice și a siguranței și sănătății participanților, precum și a aplicării normelor referitoare la prevenirea pandemiei sunt de asemenea întrebări și criterii în alegerea organizatorilor.

Totodată, organizatorul evenimentului va trebui să prezinte și o analiză cu impactul financiar asupra economiei locale și să sublinieze beneficiile pentru comunitatea brașoveană.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: