Toamna aceasta, 500 de copii din Sibiu, Brașov şi Covasna învață să mănânce sănătos

Proiectul educațional ”Micul Nutriţionist” propune creșterea unei generații care să cunoască alegerile alimentare sănătoase. Timp de 2 luni de zile, o echipă de nutriţioniști va susține 60 de lecții teroretice și practice în 10 școli generale. Acestea vor fi selectate din judeţele Sibiu, Brașov şi Covasna.

”Motivația implementării acestui proiect a venit în urma constatării faptului că tot mai mulți dintre noi facem alegeri greșite atunci când vorbim despre alimentaţie. Având atât de multe tentații în jurul nostru, atât de multe reclame și magazine alimentare, dorinţa de a mânca sănătos şi de a ne hrăni cu adevărat, a devenit o provocare”, a spus Roxana Iordăchescu, manager proiect. ”Ne-am propus să începem cu cei mici pentru că sunt mai receptivi, mai jucăuși și încă nu și-au format obiceiuri nesănătoase.”, a mai adăugat Roxana Iordăchescu.

Moto-ul acestor activități este următorul: ”Într-o lume în care vrând nevrând ajungi să mănânci orice, elevii sunt îndrumați să devină mici nutritioniști”. Copiii vor învăța la lecţiile de nutriție despre categorii şi combinaţii de alimente, cum să gândească un meniu zilnic sănătos, cum să citească etichetele produselor din magazine, care sunt elemente de bază pentru o viaţă sănătoasă din punctul de vedere al alimentaţiei. Informaţiile teoretice vor fi susţinute de experimente practice şi ore de gătit. 

Proiectul este implementat de Asociaţia Carpaterra și este finanțat prin programul Start ONG, program finanțat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow.Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG+urilor tinere şi instituţiilor non-administrative.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: