TNB aduce la Brașov unul dintre cele mai apreciate spectacole, „Orchestra Titanic”, cu o distribuție impresionantă!

Teatrul Național I.L.Caragiale din București participă la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană de la Brașov cu spectacolul de mare succes „Orchestra Titanic”, de Hristo Boicev, în regia lui Felix Alexa.

Cu o distribuție de zile mari, din care fac parte cunoscuții actori Claudiu Bleonț, Mihai Călin, Mihai Constantin, Tania Popa și Richard Bovnoczki, „Orchestra Titanic” este unul dintre cele mai apreciate și mai premiate spectacole ale Naționalului bucureștean.

La Festivalul Internațional al Teatrului de Studio și forme noi, ediția XXII, care a avut loc la Pitești, în noiembrie 2018, spectacolul „Orchestra Titanic” a primit mai multe distincții: Premiul pentru Cel mai bun spectacol, Premiul pentru Cea mai bună regie (Felix Alexa), Premiul pentru Cea mai bună scenografie (Andrada Chiriac), Premiul pentru Cel mai bun actor: Claudiu Bleonț, Richard Bovnoczki. În 2019, spectacolul a fost selecționat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Povești de la Alba Iulia, ediția a 14-a. De asemenea, spectacolul regizat de Felix Alexa a făcut parte din selecția oficială a Festivalului Național de Teatru de la București, în 2018.

„Pusă în scenă la Sala Pictură a Teatrului Național din București de regizorul Felix Alexa, care nu se află la prima întâlnire cu un text al lui Hristo Boicev, „Orchestra Titanic, în interpretarea lui, se încarcă de o poezie profundă. Și chiar dacă în Bulgaria, spre exemplu, gara în care patru cerșetori așteaptă un tren care să oprească a primit o interpretare mai degrabă politică – gara ar putea fi orice țară din fostul bloc comunist, care-și aștepta trenul spre Europa – Felix Alexa depășește acest prim nivel al textului și spectacolul lui vorbește de ceva cu mult mai profund. Despre faptul că în lumea noastră, în care teatrul este adesea instrument de propagandă, e nevoie (și) de iluzie. Că teatrul, pentru cei mai mulți, înseamnă încă salvarea prin iluzie. Că cele două ore din sala de teatru sunt călătoria necesară către altceva”, a scris criticul de teatru Monica Andronescu.

„Orchestra Titanic” spune povestea unor oameni fără adăpost, care își găsesc refugiul într-o gară părăsită, unde nu oprește niciodată vreun tren, chiar dacă cei patru își doresc să evadeze din lumea în care se află. Asta până într-o zi, când pe peron apare magicianul Harry (Claudiu Bleonț), care le promite că va opri pentru ei un tren, dacă primește în schimb… băutură! Ce se va întâmpla mai departe vor descoperi spectatorii în cadrul Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană de la Brașov, marți, 19 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Tetarului „Sică Alexandrescu”.

Mai multe detalii, pe
https://www.teatrulsicaalexandrescu.ro/orchestra-titanic/
sau pe www.tnb.ro/ro/orchestra-titanic

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: