Tineri prinși în timp ce ”vopseau” vitrinele unei societăți, dar și panourile dintr-o stație de autobuz

Trei așa-ziși artiști urbani, au fost prinși în timp ce își goleau spray-urile cu vopsea pe panourile din stațiile RATBv și pe vitrinele magazinelor. Tinerii au fost identificați datorită colaborării dintre dispeceratele celor două instituții; RATBv și Poliția Locală.
”…sunt 3 copii care mâzgălesc cu graffiti stația RAT….” – așa a sunat apelul în miez de noapte al celor de la RAT, în urma căruia două echipaje din cadrul Biroul Acțiuni Operative, Monitorizare Școli s-au deplasat în zona Gării. În stația RAT Brașov Hărmanului/Vlahuță au fost depistate trei persoane care mâzgăleau cu vopsea panourile din stația de autobuz, dar și stâlpii și vitrinele unei societății comerciale. După identificare, cei trei tineri (un minor de 15 ani și doi tineri de 18 și 21 de ani) au predat polițiștilor locali de bună voie “armele de lucru”. Erau dotați cu 18 tuburi spray paint, un marker negru și un corector. Tinerii au fost sancționați cu câte 400 de lei, iar minorul cu 250 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 Art. 2 Pct. 14 care prevede că” Scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum și dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunțurilor și afișelor legal expuse în locuri anume destinate” – fapte sancționate cu amendă de la 100 la 500 lei.
Cei trei au acționat după șablon, în care unul dintre ei desenează, iar celălalt sau ceilalţi stau la pândă. Când poliţiştii locali îşi fac apariţia, se anunţă unii pe alţii. De data aceasta, apelul de la dispeceratul RATBv, a făcut diferența!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: